Skunk Anansie Tribute op de Zwarte Cross maar eerst in Zutphen.
Skunk Anansie Tribute op de Zwarte Cross maar eerst in Zutphen. Foto:

Skunk Anansie Tribute

in Café Camelot

Zutphen - Skunk Anansie Tribute staat geboekt op de Zwarte Cross en speelt de woensdag 22 juli, voorafgaand aan het festival in café Camelot.

Vedran Mircetic, gitarist van imponerende band De Staat, is al jarenlang hofleverancier van tributebands voor de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Skunk Anansie Tribute is één van de tribute bands die daar dit jaar te vinden is.
Bassist Philip de Haan (Anguish), zangeres Lilian de Jong (Chaingang), drummer Wilco Zoethout (ExxBenT) en gitarist Bert Stoltenborg (Stoltenberg) stellen zich woensdag 22 juli bij café Camelot voor en spelen vanaf ... voor de deur van het café.


Moonyard

Zutphen - Vrijdag 17 juli vanaf 20 uur speelt de Zutphense band Moonyard bij café De Deur.

Moonyard is inmiddels is de band een begrip geworden in de regio. De sound gekenmerkt zich door het hechte samenspel, de dynamiek en de kracht van het plezier en spontaniteit. De afgelopen periode dook de band de studio in voor opnames van een nieuwe single. Vlak na de zomer komt de single uit. Kenmerkend voor deze opnames is het feit dat groep steeds dichterbij de sound komt die ze voor oren hebben.
"We klinken nu op de plaat zoals we dat echt willen. We wilden altijd al het live gevoel overbrengen en onze dynamische rocksound behouden. De opnames in Roy's Kitchen in Kotten klinken zoals we hadden gehoopt en we laten het zo snel mogelijk aan iedereen horen."
MoonYard speelt naast veel eigen werk, ook covers van o.a. Stephen Stills, The Band, Tom Petty, Jackson Browne, CSN&Y en Eric Clapton. Hun eigen nummers passen prima bij de gekozen covers, wat maakt dat de hele set mooi in balans is.


www.moonyard.nl

Skunk Anansie Tribute op de Zwarte Cross maar eerst in Zutphen.