Odina woelt nu lekker in de modder.
Odina woelt nu lekker in de modder. Foto:

Comfort voor Bonte Bentheimerzeug op kinderboerderij De Schouw

Modderpoel voor varken Odina

Zutphen - De Bonte Bentheimerzeug Odina op kinderboerderij de Schouw heeft sinds een paar weken een ware modderpoel.

Kiwanisclub Zutphen e.o. (club die servicewerkzaamheden verricht, gericht op kinderen) kwam met een heel team om dat klusje te komen klaren op de kinderboerderij. Er werd gesloopt, gegraven, gelast en bestraat en in één avond werd het buitenverblijf omgetoverd tot een geweldig modderbad.
Odina -die nog nooit een modderpoel had gezien- wist meteen wat ze ermee aan moest en is er helemaal mee in haar nopjes. Tijdens de warmte zorgt de rpoel voor verkoeling en houdt ook de parasieten van de huid van het varken.
Iedere woensdagmiddag is er een speciale knuffelmiddag voor kinderen tussen 14.00 en 16.00 uur. Kinderen kunnen zich dan ook laten schminken als hun favoriete dier.


'24 ideeën waar je energie van krijgt'

Zutphen - Van 20 juli tot en met 31 juli is er in het Cleantechcenter aan de Lijmerij 23 de tentoonstelling '24 ideeën waar je energie van krijgt' te zien.

De tentoonstelling komt voort uit de EO Wijers stichting die al jaren prijsvragen uitschrijft over innovatie en ontwikkeling. Kleine bedrijven konden dit jaar hun duurzame plan voor de Stedendriehoek indienen. In totaal 24 plannen zijn als reizende expositie vanaf de twintigste in Zutphen te zien. De stichting koos de Stedendriehoek omdat deze regio zich als cleantechregio manifesteert en ambities in die richting heeft.

Het meest kansrijke duurzame plan wordt beloond met uitvoering. Het publiek kan zijn stem hierover uitbrengen en ook een vakjury zal zich over de inzendingen buigen.
Op 11 september wordt de winnaar bekend gemaakt. De inzendingen die te bekijken zijn, zijn vooralsnog anoniem. Tijdens de uitreiking op 11 september wordt bekend gemaakt wie achter de plannen zit.


www.eowijers.nl