Het was warm maar er kon gewoon gesprongen worden.
Het was warm maar er kon gewoon gesprongen worden. Foto:

Vanwege hitte extra voorzorgsmaatregelen

Concours Hippique geslaagd

Zutphen - Rondom de prachtig gelegen accommodatie van rijvereniging en ponyclub Gorssel Zutphen vond in het weekend van 4 en 5 juli het jaarlijkse concours hippique plaats.

Vanwege de voorspelde hitte waren er extra voorzorgsmaatregelen getroffen, zoals de mogelijkheid tot het koelen van de paarden en pony's, ruim voldoende drinkwater, vervroegde starttijden en vlotte prijsuitreikingen na afloop van de rubrieken, maakten dat het welzijn van mens en dier niet in gedrang kwamen. Het middagprogramma, met onder andere de afdelingsdressuur en het 40+ springen werd afgelast. De organisatie zal op vrijdagavond 24 juli alsnog de afdelingsdressuur voor vier- en zestallen houden.

Op deze dagen kwamen zowel de pony's als de paarden aan de beurt in de dressuur en het springen. Ook een groot aantal leden heeft zelf meegedaan en dit resulteerde in mooie prijzen.

Uitslagen pony's zaterdag 4 juli.
B Dressuur cat. A: eerste prijs: Marieke Lammers met Evelien, 192 punten, tweede prijs 2e proef: Marieke Lammers met Evelien, 186 punten.

B dressuur cat.: D/E: eerste prijs: Kirsten Brinkman, Fallingasate Dewi, 199 punten, tweede prijs: Niels Fransen, Upset van de Zonnehoeve, 197 punten, tweede prijs, 2e proef: Niels Fransen, Upset van de Zonnehoeve, 198 punten, vierde prijs: Michelle Berendsen, Beauty van de Stompslag, 188 punten.

L1 dressuur cat.: ABC: eerste prijs: Vivian Schiphorst met Special Spirit, 196 punten.

L1 dressuur cat.: D/E: eerste prijs: EsmeƩ Hakvoort met Ziezo, 202 punten, eerste prijs 2e proef: EsmeƩ Hakvoort met Ziezo, 197 punten.

B springen cat.: ABC: eerste prijs: Vivian Schiphorst, Miss MorningQuality, 74,5 stijlpunten, tweede prijs: Kirsten Brinkman, Calamity Jane, 72 stijlpunten, derde prijs: Josefien Fransen, Magic Maible, 69,5 stijlpunten.

L springen cat.: ABC: eerste prijs: Vivian Schiphorst, Special Spirit.

L springen cat.: D/E: eerste prijs: Silke Memelink, Lianne. Tevens winnaar van het Rabo talentenpakket.

Paarden zondag 5 juli: Dressuur: vierde prijs 1e proef Z2 dressuur: Alice Pelgrim, Sir Donny, 206 punten, vierde prijs 2e proef Z2 dressuur: Alice Pelgrim, Sir Donny, 213 punten.

M springen: eerste prijs: Uriel Taken, Bayamo, vierde prijs: Eddie Brinkman, De Grande.

Z springen: eerste prijs: Uriel Taken, Cassiro ACT

De Rabobank talentenprijs voor jeugdruiters t/m 25 jaar, een onderdeel van het Rabo Talentenplan, is gewonnen door Silke Memelink, zij was de hoogst geplaatste combinatie bij het springen in de klasse L springen, cat D/E. Dit is een prijs die is uitgeloofd door de Rabobank als stimulans voor jeugdruiters. De avondspringconcoursen voor paarden vonden plaats op dinsdag 7 en woensdag 8 juli onder koelere omstandigheden. Het deelnemersveld voor de avondconcoursen was helaas wat minder bezet, maar de gezelligheid was er niet minder om.
Na een spannende barrage op de woensdagavond ging de winst in de klasse Z naar Frank Buitenhuis met zijn paard Cathay Pacific, gevolgd door een tweede plaats voor Eddie Brinkman met zijn paar de Grande.


www.startlijsten.nl