Een eerdere editie van de boekenmarkt.
Een eerdere editie van de boekenmarkt. Foto:

Voor wie 'Deventer' te groot is

Zutphense Boekenmarkt

Zutphen - Op zondag 26 juli vindt voor de zeventiende keer de Zutphense Boekenmarkt plaats op de IJsselkade. Tweedehands- en antiquarische boeken uit het hele land worden er aangeboden. 56 kramen, 47 handelaren.

De markt is overzichtelijk en (gratis) toegankelijk van 10.00 uur 's morgens tot 17.00 uur 's middags. De markt kenmerkt zich door kleinschaligheid en professionaliteit en biedt een gevarieerd aanbod aan tweedehands- en antiquarische boeken, strips en ander drukwerk als prenten, kaarten, reisgidsen en literaire T-shirts. Er is ook aanbod aan poëzie, theater, film en muziek, een ruim scala dus.­­ Er staan 56 kramen opgesteld voor 47 handelaren uit alle windstreken. Door de aard van het aanbod is de markt inmiddels een heus cultureel evenement. in de binnenstad is het deze dag tevens koopzondag en tussen 13.00 en 14.00 uur geeft stadsbeiaardier Frans Haagen een carillonconcert.


Zomer Atelier Route

Zutphen - Zaterdag 11 juli start in De Oude Apotheek op de Houtmarkt in Zutphen de Zomer Atelier Route 'De Poort van het Ambacht'.

Deze ambachtelijke zomeractiviteiten zijn het vervolg op de onderwijsvernieuwende meester-gezel pilot 'De Poort van het Ambacht', die The Felt Factory samen met andere ambachtslieden afgelopen maanden heeft gedraaid op de Praktijkschool en SBO Het Mozaïek. Leerlingen van de Praktijkschool en Het Mozaïek hebben gewerkt aan de aankleding van de toegangspoort voor het grote ambachtsfestival dat op 20 september in Zutphen plaatsvindt. De poort wordt zeven meter hoog, zeven meter breed en drie centimeter diep. Bouwbedrijf W. Brock & Zn bouwt de steigers van de poort op de Houtmarkt, waarna de ambachtslieden en Praktijkschoolleerlingen een week tijd hebben om de poort verder op te tuigen.


www.facebook.com/ambachtspoort
info@thefeltfactory.nl