Chaya Oosterbroek van CvJO Zutphen. Foto: Pascal van Akkeren
Chaya Oosterbroek van CvJO Zutphen. Foto: Pascal van Akkeren

Nieuwe ondernemende aanjager voor CvJO Zutphen

Chaya Oosterbroek neemt het stokje over

Zutphen - Op 4 juli 2013 opende CvJO Zutphen de deuren in Zutphen aan de Henri Dunantweg. Verschillende ondernemers halen op deze plek meer uit hun onderneming door de grote ruimte te delen met andere ondernemers. Het geheel werd aangejaagd door Geesje Philippi en Claasje Reijers, die als een soort spin in het CvJO-web oneindig veel en goede contacten legden en opdrachten realiseerden met hun CvJO-ers. Chaya Oosterbroek gaat dit voortzetten.

Het idee van CvJO kwam uit de koker van Rolf Winter en inmiddels zijn er negen vestigingen. Bij het Centrum voor Jong Ondernemerschap gaat het om de leeftijd van de onderneming, niet van de ondernemer. Het bruist en leeft, er wordt hard gewerkt, alleen en samen en er worden nieuwe wegen en vormen gekozen die passen bij deze tijd. Na anderhalf jaar trok CvJO Zutphen richting centrum, naar de Kruittorenhoek, nu zijn ze gevestigd op de eerste verdieping van het prachtig gerenoveerde pand de Ehzerman aan de Kuiperstraat.

Het eerste jaar zetten zij zich vrijwel fulltime in als aanjagers, daarna namen ze wat gas terug. Nu gaan ze weer een nieuwe fase in om hun Procesmakers, zoals ze hun samenwerking noemen, uit te bouwen. Chaya werd getipt voor hun vacature en zij was direct enthousiast. Bij haar eerste ontmoeting al sprak het al meteen aan. Na een aantal rondes met meerdere kandidaten en een pitch die ze moesten houden, werd het besluit genomen. De in India geboren Chaya, is de nieuwe aanjager.

Chaya woont in Deventer. De afgelopen vijftien jaar werkte ze in het bedrijfsleven, ze woont in Deventer. Nu is ze een kersverse ondernemer met haar bedrijf Bagged for Good, eerlijke handgemaakte tassen uit India. Ze wil iets terugdoen. In februari was ze in haar geboorteland op bezoek en kwam op een markt mooie tassen tegen die ze graag naar Nederland wil brengen. Bij de fabriek waar ze worden gemaakt, werken alleen getrouwde mannen, dus van kinderarbeid is geen sprake.

Bij CvJO Zutphen is ze terug in de regio waar ze opgroeide, Eefde. Tot september maken Geesje en Claasje haar wegwijs, daarna gaan de 'zijwieltjes' eraf. "Geesje en Claasje hebben een hele goede springplank opgebouwd en een stevig netwerk. Ik wil vanuit deze goede basis een volgende stap zetten. Jonge ondernemers actief benaderen en prikkelen. CvJO Zutphen wat 'commerciƫler' maken, zodat we een label, een projectbureau zijn en als team opdrachten aantrekken. Ik hoop er ook een meer internationaal karakter aan te kunnen geven, lijntjes leggen met andere landen, uitwisselen. Heel actief aanwezig zijn, ook online zouden we dat veel meer kunnen gaan doen, een community opbouwen. Wij kunnen als CvJO heel veel kennis delen met andere ondernemers. Ik hoop deze plek nog aantrekkelijker te kunnen maken voor ondernemers met een jonge onderneming. Er hangt hier zo'n buzz van mensen die graag willen ondernemen en elkaar willen versterken. Ik word met de dag enthousiaster over wat hier allemaal is en kan. Ik heb de eer om het stokje over te nemen en ik heb er mega veel zin in."