Wietse Kooistra, Het Plein (l) en Leidy van Aalst, voorzitter Driekant Inspireert.
Wietse Kooistra, Het Plein (l) en Leidy van Aalst, voorzitter Driekant Inspireert. Foto:

Het Plein tekent samenwerkingsovereenkomst met Driekant

Training MeerdanMeedoen

Zutphen - Donderdag 25 juni tekende Het Plein een overeenkomst met Stichting Driekant Inspireert. Met deze overeenkomst spreken de partijen de intentie uit om de training MeerdanMeedoen af te nemen voor acht tot twaalf mensen met een uitkering of mensen die via de WMO op zoek zijn naar een dagactiviteit. De training duurt een half jaar en is gericht op het opdoen van werkervaring en meedoen in de samenleving.

Driekant biedt de MeerdanMeedoen Training voor iedereen die wil werken of dagbesteding zoekt. Driekant ondersteunt mensen in hun route om werk of dagbesteding te vinden. Daarvoor worden verschillende werkplekken aangeboden: in een bakkerij, in de bedrijfshuishouding en in een winkel of lunchroom.

Zo ondervindt de persoon wat bij hem of haar past terwijl hij werkt aan vaardigheden zoals samenwerken, werken onder leiding, het onderhouden van sociale contacten, samenwerken met mensen met meer en minder mogelijkheden, doorzettingsvermogen, in rust en in een actieve omgeving werken. Deze vaardigheden zijn nodig om door te stromen naar regulier werk.

De Driekant formule
De training MeerdanMeedoen wordt door Driekant op geheel eigen wijze aangeboden. Naast het meewerken in het bedrijf, is er aandacht voor lichaamswerk en kunstzinnige vorming. Ook verzorgt Driekant coaching, individueel en in groepsverband. Door deze combinatie wordt de persoon in een half jaar tijd geactiveerd en voorbereid op werken bij een reguliere werkgever of het vinden van een zinvolle dagbesteding.

Driekant heeft volop contacten met andere bedrijven en organisaties die worden ingezet om de doorstroommogelijkheden te verkennen. Dit wordt ondersteund door de coaches van Het Plein.

Gericht op optimale participatie

Driekant als 'route' naar werk
Wanneer iemand zich bij Het Plein meldt met een vraag over mee doen, wordt er na een brede intake een plan van aanpak gemaakt. In dit plan beschrijft de persoon wat hij wil en nodig heeft om betaald werk te krijgen.

Het Plein kan inwoners dan de mogelijkheid bieden om bij een externe partij, zoals Stichting Driekant Inspireert, te werken aan hun route naar werk. De keus voor de partij wordt samen met de persoon gemaakt. En is altijd gericht op optimale participatie.

Voor meer informatie, neem een kijkje op de website van Het Plein Zutphen.


www.hetpleinzutphen.nl