De wethouders De Jonge (Zutphen) en Paul Seesing (Bronckhorst) openden samen het nieuw ingerichte pand van Delta en Plein.
De wethouders De Jonge (Zutphen) en Paul Seesing (Bronckhorst) openden samen het nieuw ingerichte pand van Delta en Plein.

Diensten zoveel mogelijk vanuit één plek aanbieden door samenwerking

Open Dag Plein en Delta

Zutphen - Zaterdag 27 juni openden wethouder Annelies de Jonge en wethouder Paul Seesing het gezamenlijke, nieuw ingerichte pand van Delta en Het Plein.

Ze verbonden twee strengen touw met elkaar om daarmee de samenwerking van de beide organisaties te symboliseren. Het gemêleerde publiek was belangstellend.

Grote stappen gezet
Annelies de Jonge: "We zijn trots op de grote stappen die we met elkaar hebben gemaakt in de afgelopen periode." Paul Seesing: "We zijn al een tijd in verandering. Het is mooi om deze verandering ook kracht bij te kunnen zetten met het openen van dit gezamenlijke pand."

Samen werken werkt
Delta en Het Plein voeren gezamenlijk de Participatiewet uit. Naast de wijkteams en het Centrum voor Jeugd en Gezin zijn zij één toegang voor inwoners met vragen over het sociaal domein. En voor werkgevers die mensen met een afstand tot werk een kans willen geven in hun organisatie. Met dit in het achterhoofd, kozen beide organisaties ervoor om hun diensten zoveel mogelijk vanuit één plek aan te bieden.

Kleurwedstrijd
Voor de jongste bezoekers was er tijdens de open dag voor elk wat wils. Meedoen aan een kleurwedstrijd of buitenspelen op het springkussen. De meeste gingen voor beiden. De winnaar van de kleurwedstrijd wint een avond bowlen met vijf vriendinnen en vrienden. De prijs wordt beschikbaar gesteld door Inntel hotels resort Zutphen, partner van Het Plein en Delta.


Duizendste subsidie woningisolatie

Zutphen - De duizendste subsidieverstrekking voor woningisolatie in Zutphen is een feit. Zo wordt er steeds minder energie verbruikt in de stad. Profiteren van deze tegemoetkoming kan alleen dit jaar nog.

De gemeente Zutphen stopt namelijk per 31 december 2015 met het verstrekken van subsidie voor woningisolatie. De reden hiervoor is dat de provincie Gelderland hiervoor geen budgetten meer verstrekt aan gemeenten. Om dit jaar nog aanspraak te maken op de subsidie moet een aanvraag uiterlijk 1 oktober te zijn ingediend. De aanvraag tot uitkering moet voor 1 december 2015 plaatsvinden.
Eigenaren kunnen een isolatiesubsidie aanvragen als ze hun woning ook bewonen. Dat kan voor vloer-, dak-, gevel- en raamisolatie. Dit moet dan wel voor 1 oktober gebeuren. De subsidie kan oplopen tot maximaal 750 euro. De gemeente Zutphen wil de financiële drempel voor woningisolatie verlagen. Dit past bij de ambitie om zo min mogelijk energie te verbruiken. Eigenaren kunnen door isolatie bovendien flink besparen op stookkosten. Via de website van de gemeente Zutphen is de subsidie aan te vragen.

Okke Zeldenthuis krijgt een bosje bloemen van wethouder Withagen. Foto: Robin Britstra.