Theo Ettema bij een aantal interpretaties van 'het paradijs'.
Theo Ettema bij een aantal interpretaties van 'het paradijs'. Foto:

Weevers verlegt focus

Vorden - Weevers verlegt de focus meer en meer van het product naar de klant. Het bedrijf investeert daarom in software om de orderstroom verder te automatiseren, in de uitbreiding van het aanbod online producten en diensten en in de afdeling Customer Service met een krachtig team Multi Media Adviseurs. De veranderingen hebben echter ook tot gevolg dat een aantal activiteiten op de afdeling Prepress (DTP, vormgeving en orderbegeleiding) worden afgestoten. Daarmee gaan zestien arbeidsplaatsen verloren.

Rob van Dijk bekleedt sinds 1 mei 2015 de functie van algemeen directeur nadat hij eerst een jaar als commercieel directeur werkzaam is geweest. De markt dwingt hem om de bakens te verzetten en zo de toekomst van het bedrijf te waarborgen. Weevers heeft net als de hele grafische industrie te maken met stabilisering van de omzet en sterke prijsconcurrentie. "Het is daarom zaak
om niet langer de pers of het printsysteem centraal te stellen, maar de klant."

Kracht van Multi Media Adviseurs
Om de veranderende markt goed te kunnen bedienen, zijn andere competenties van het personeel nodig. Rob van Dijk: "Daarom stellen we een krachtig team van Multi Media Adviseurs samen. Deze adviseurs adviseren bestaande klanten op het gebied van multimediale communicatieconcepten, inclusief het ontwerp en het implementeren van de producten." Werknemers die hun huidige baan verliezen, kunnen solliciteren op deze functie binnen de nieuw te vormen afdeling Customer Service.

Sneller en efficiënter drukwerk
De markt vraagt echter niet alleen om andere competenties van het personeel, ook de productie moet anders worden ingericht. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de verbetering van ICT-systemen om het productieproces van drukwerk sneller en efficiënter te laten verlopen. Tevens zal Weevers zich meer gaan specialiseren in verpakkingsdrukwerk. Van Dijk: "Het drukwerk zal niet minder worden, maar de focus komt meer te liggen op verpakkingsdrukwerk en dan met name de kleine oplages (0 tot 250.000) in verschillende designs. De vraag naar deze producten neemt toe en wij hebben de benodigde machines en specialisten in huis."In de Vordense vestiging van Weevers zal de productie gehuisvest blijven, terwijl Zutphen de creatieve broedplaats
van het bedrijf zal zijn. Ook vanuit Lichtenvoorde blijft Weevers haar klanten voorzien van multimedia-advies. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Rob van Dijk, 06-52584991, r.vandijk@weevers.nl


Ingezonden brief

Zutphen - Vorige week plaatste de redactie een Ingezonden artikel over het wijzigen van het bestemmingsplan betreffende de Oude Bornhof.

De brief is samengesteld door Hendrik de Bruin, voorzitter van BewonersBelangen Oude Bornhof. Per abuis is vergeten zijn naam onderaan de brief te vermelden.


Het paradijs

Zutphen - Het paradijs is de titel van een nieuwe expositie in Dat Bolwerck. Een expositie met schilderijen, muziek, beelden, poëzie en filosofie. Centraal staat het werk van beeldend kunstenaar en dichter Theo Ettema. Te zien en te beleven tot en met 16 augustus.

Theo Ettema
Het paradijs is voor Theo Ettema te ervaren aan de aarde, de natuur die ontroert door haar onbenoembare schoonheid. Juist daar waar het onbenoembaar is, toont zich het paradijs. Hoe druk je dit uit in woorden? Hoe druk je dit uit in beelden?

Het landschap, zowel het Nederlandse rivierenlandschap met zijn geploegde akkers en verre horizonten als de verschillende reizen in het buitenland, vormt voor de schilderijen zijn inspiratie. Poëzie blijft ook in zijn schilderwerk een rode draad. Dit is herkenbaar in de thema's en de stille poëtische uitstraling van de schilderijen.
Zijn gedicht 'het paradijs', dat een gehele bundel omvat, is in herdruk genomen.

Openingsconcert
De bundel heeft componist/gitarist Marcel Verheugd (bekend van Flor d'Luna) geïnspireerd tot een 25 minuten durende compositie. In het gedicht wordt het paradijs beschreven als een gesprek met een eeuwige geliefde. De dichter spreekt haar innerlijk toe in een droom van stilte.

Marcel Verheugd: "De uitstraling van het gedicht is zo tijdloos krachtig en tegelijkertijd zó van deze tijd dat er wel iets mee moest gebeuren. In het gedicht is sprake van een sterke verwachting zonder dat deze ingelost wordt. Juist deze spanning wilde ik muzikaal zo indringend mogelijk uitwerken". 'De hele tuin jouw paradijs van welkom ademt liefde'. Die woorden dragen de muziek tot een hoogtepunt. De muziek begint klein en zacht. Zij ontwaakt als het ware en barst met toenemende verwachting vlak voor het einde uit in een apotheose. Dit bijzondere paradijsconcert wordt in de tuin van Dat Bolwerck uitgevoerd door een speciaal voor deze gelegenheid geformeerd gezelschap van vijf musici.