Annemoon van Dienst.
Annemoon van Dienst.

Annemoon van Dienst voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen Mountainbike

Zutphen - Op zaterdag 13 juni werd in het Brabantse Arkel het Nederlands Kampioenschap Mountainbike voor de jeugd gehouden. Op een parkoers waar het zonnetje prachtig scheen en waar de organisatie een prachtig technisch parkoers had neergelegd waarin rock gardens, drop offs, klimmetjes en technische afdalingen afgewisseld werden met snelle en bochtige stukken werd een prachtige wedstrijd gereden.

In categorie vier (meisjes twaalf jaar) deed Annemoon van Dienst van Wielersportvereniging ETP uit Zutphen haar uiterste best om voor de derde keer op rij het Nederlands Kampioenschap binnen te halen.
En niet zonder succes, tijdens een spannende wedstrijd waar ze van begin tot het eind op kop heeft gereden, werd ze op de hielen gezeten door de concurrentie. Een stuurfoutje of het niet juist nemen van een technisch opstakel zou het verschil kunnen betekenen. Annemoon reed sterk en wist in de laatste ronde een gaatje te slaan. Achterblijvers die ze aan het dubbelen was zorgden nog even voor extra spanning, maar uiteindelijk kwam ze verdiend als eerste over de eindstreep en werd voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen bij de meisjes in haar leeftijdscategorie. Een unieke prestatie!