In tegenstelling tot vorig jaar was er voor iedereen genoeg te plukken dit keer.
In tegenstelling tot vorig jaar was er voor iedereen genoeg te plukken dit keer. Foto:

Genoeg aardbeien voor alle bezoekers

Zelfplukdag Korenblik

Warnsveld - Zondag 21 juni was het een gezellige drukte op het erf van biologische boerderij De Korenblik. Precies om elf uur het werd het startsein gegeven werd met Het Aardbeienlied.

Behoorlijk wat bezoekers kwam op de boerderij toegestroomd waar niet alleen geplukt kon worden maar ook een marktje was, een verhalenverteller, rondleidingen op het terrein. Kinderen werden als aardbeitje geschminkt en konden zelf pizza's bakken. De plukkers spoedden zich naar de tunnels waar heel veel mooie rijpe aardbeien waren. In tegenstelling tot voorgaande jaren, was er voor iedereen genoeg te plukken dit keer. De plukkers kwam met hele bakken vol terug.

Er werden er pannenkoekjes gebakken boven het open vuur en op de kleine markt was het gezellig alleen viel er in de loop van de middag ook een flinke plens regen. Toch bleef iedereen vrolijk en werd er zelfs flink in de plassen gesprongen door de kleinere bezoekers; een mooi spektakel.

"Aardbeitjes zijn er de komende weken nog wel te krijgen op de boerderij", aldus Rieke Griffioen. "We hebben ook bosbietjes, bospeen en prei uit eigen tuin en binnenkort komen ook de eerste nieuwe aardappels."


www.boerderijdekorenblik.nl


Uitreiking eerste Beweegdiploma's

gemeente Zutphen

Zutphen - Binnenkort is het dan zover. De uitreiking van de allereerste beweegdiploma's binnen de gemeente Zutphen.

In februari dit jaar begonnen acht peuters aan hun beweegdiploma-lessen bij WSV warnsveld. Onder leiding van juf Lisanne kregen ze allerlei oefeningen voorgeschoteld om hun balans en motoriek te testen en te verbeteren.

Op 27 juni van 11.30 tot 12.30 uur, tijdens de clubkampioenschappen van WSV in sporthal de Kei, zullen de eerste diploma's uitgedeeld worden aan deze kleine kampioentjes. Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding.
Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar ó zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind.

De KNGU streeft ernaar dat kinderen op jonge leeftijd niet alleen een zwemdiploma maar óók een beweegdiploma kunnen halen. Het kind kan in 20 gymlessen het Beweegdiploma behalen bij WSV Warnsveld.

WSV is de enige vereniging in de gemeente Zutphen die dit Beweegdiploma aanbiedt. Eind 2014 sleep WSV het vereiste Keurmerk van de KNGU in de wacht en konden ze beginnen met aanbieden van deze lessen.

In de leeftijdsperiode van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe.

Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds.

Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Meer informatie op de website.


www.wsv-warnsveld.com


Bloemenpluktuin 't Kloosterhöfke open

Eefde – De bloemenpluktuin is weer open. Vindt u het leuk om een bos bloemen rechtstreeks uit de tuin te plukken, kom dan naar 't Kloosterhôfke.

Hier is een speciale bloemenpluktuin waar u op zaterdagmorgen van 9.30 tot 12.30 uur tegen een geringe vergoeding naar hartenlust mag plukken.

't Kloosterhôfke vindt u aan de Zutphenseweg 75 in Eefde en is een echte liefhebstertuin. Naast de pluktuin is er een mooie siertuin, een kruiden- en groentetuin en een fruittuin. U bent van harte welkom.

't Kloosterhôfke doet ook dit jaar weer mee met het jaarlijkse Tuinweek.

Zaterdag 27 juni kan er weer geplukt worden in 't Kloosterhöfke.