Het Kunstgemaal biedt op maat gemaakte projecten voor scholen.
Het Kunstgemaal biedt op maat gemaakte projecten voor scholen. Foto:

Kunsteducatie voor kinderen in Het Kunstgemaal Bronkhorst

Kunsteducatie in Kunstgemaal

Bronkhorst - Het kunstgemaal Bronckhorst wil nog dit jaar starten met het ontwikkelen van een kunsteducatieprogramma voor kinderen. Deze stichting zet zich in om moderne kunst en vormgeving onder een zo breed mogelijk publiek te brengen.

Afgelopen jaar hebben zo'n 20.000 mensen het kunstgemaal weten te vinden. Nu het onderwijs en de jeugd nog.

Subsidie
Het coöperatiefonds van de Rabobank wil dergelijke initiatieven stimuleren door middel van eenmalige subsidies.

Op maat gemaakte projecten voor onderwijs

Hun motto: een aandeel in elkaar. Er liggen mogelijkheden in de regio Achterhoek en het kunstgemaal om cultuureducatie aan te bieden.

Belevingswereld
Door projecten die op maat zijn gemaakt voor het onderwijs en programma's voor particulieren. Waar je aan kunt denken is een schoolklas die het gemaal bezoekt. De klas kan een rondleiding krijgen, een verhaal horen over een expositie en daaraan gekoppeld een opdracht vervullen. Natuurlijk aangepast op de leeftijd van de leerling en hun belevingswereld.

Maar ook aan de allerkleinsten is gedacht met een cursus Kunst op schoot. Op schoot van Mama, papa of Oma kijken naar prachtige kunstwerken en luisteren naar verhalen erover. Om scholen die verder weg zijn tegemoet te komen is het Kunstgemaal bezig bus vervoer te regelen.

Stem?
Het gemaal is prima te bereiken met fiets en auto. Het is mogelijk om uw stem uit te brengen tot 15 Juli via onderstaande link.

Het Kunstgemaal is een non-profit stichting die zich ten doel stelt moderne kunst en design te presenteren aan de bewoners en bezoekers van Bronkhorst en ver daarbuiten. Het toont hedendaagse kunst en vormgeving in de gemaalwoning op de IJsseldijk in Bronkhorst.


www.hetkunstgemaal.nl