De naam van de tuin wordt onthuld door wethouder Pennings en Rein Hofland.
De naam van de tuin wordt onthuld door wethouder Pennings en Rein Hofland. Foto:

Moestuin belevert onder andere lunch- en eetcafé Waterkracht

Opening Vijfmorgentuin

Zutphen – woensdag 10 juni vond de officiële opening plaats van de moestuin van Buurtservice. Wethouder Coby Pennings verrichte samen met Rein Hofland, een van de medewerkers van Buurtservice, de openingshandeling door een bord met de naam te onthullen; de Vijfmorgentuin. Onder het genot van een hapje en een drankje konden buurtbewoners en andere betrokkenen de tuin bewonderen.

Buurtservice heeft in samenwerking met de gemeente Zutphen het braakliggende terrein van de Willem van Oranje school omgetoverd tot een vruchtbaar stukje Waterkwartier waar groente wordt verbouwd voor onder andere het lunch- en eetcafé van Waterkracht en de voedselbank.

Buurtservice en bewoners zorgen voor onderhoud

Keur aan groente
In deze tuin zorgen medewerkers van Buurtservice samen met bewoners uit de wijk voor het onderhoud en de verbouw van een keur aan verschillende groenten. Dit is mogelijk geworden doordat de gemeente de grond tijdelijk voor dit doel beschikbaar heeft gesteld en heeft ondersteund bij de aanleg.
Een deel van de tuin wordt door Buurtservice voor rekening genomen en particulieren beschikken over een ander deel van het terrein.

Op de kaart?
Rein Hofland maakte met wat hulp van Atelier 3d de tuin geschikt voor gebruik en het staat er vruchtbaar bij.
Wellicht dat Waterkracht binnenkort zijn eerste gerechten met groente uit eigen terrein op de kaart zet.


www.perspectiefzutphen.nl