Oefeningen om balans en motoriek te testen en te verbeteren

Uitreiking eerste Beweegdiploma's

Warnsveld - Binnenkort is het dan zover; de uitreiking van de allereerste beweegdiploma's binnen de gemeente Zutphen.

In februari dit jaar begonnen acht peuters aan hun beweegdiploma-lessen bij WSV warnsveld. Onder leiding van juf Lisanne kregen ze allerlei oefeningen voorgeschoteld om hun balans en motoriek te testen en te verbeteren. Op 27 juni van 12.30 uur tot 13.30 uur tijdens de clubkampioenschappen van WSV in sporthal de Kei, zullen de eerste diploma's uitgedeeld worden aan deze kleine kampioentjes.

Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind. De KNGU streeft ernaar dat kinderen op jonge leeftijd niet alleen een zwemdiploma maar óók een beweegdiploma kunnen halen. Het kind kan in 20 gymlessen het Beweegdiploma behalen bij WSV Warnsveld. WSV is de enige vereniging in de gemeente Zutphen die dit Beweegdiploma aanbiedt. Eind 2014 sleepte WSV het vereiste Keurmerk van de KNGU in de wacht en konden ze beginnen met aanbieden van deze lessen.

Waarom een Beweegdiploma voor kinderen van 2-6 jaar?
In de leeftijdsperiode van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. meer info vindt u de website van WSV: www.wsv-warnsveld.com