Rosa en haar TattoeTruus.
Rosa en haar TattoeTruus. Foto:

Rosa wil tatoeages zetten maar ze is nog te jong

Model voor tattoo's Rosa

Zutphen - Ze was al gek op tekenen, maar ontdekte dat ze het liefst tatoeages ontwerpt én zet. Maar Rosa uit Brummen mag geen tattoes zetten, want ze is pas 15. Ze had geen zin om nog 3 jaar te wachten, dus baalde ze als een stekker. "Je kan wel tattoes ontwerpen op papier, maar een ontwerp op een lichaam is toch veel moeilijker door rondingen" zegt Rosa.

In Atelier&MaakPlaats de Kruittoren in Zutphen, waar ze tekenles volgt, hadden ze de perfecte oplossing: Truus, de atelier-etalagepop werd het eerste model voor de tattoo's van Rosa.

"Ze is super relaxed en moppert nooit"

"Ze is super relaxed en moppert nooit als ik mijn ontwerpen op haar kriebel met watervaste pennetjes. Ik noem haar TattoeTruus.
Ook leer ik zo heel goed het wisselende tekenperspectief op het lichaam te beheersen", aldus Rosa, die trouwens niet zo'n fan is van de geijkte tattoes: "Ze zijn vaak allemaal hetzelfde, van die tribals, en ze worden gedragen door mensen die niet eens bij die tribes horen of er iets van weten. Daarom wil ik alleen heel persoonlijke tattoes ontwerpen.
Zo is tattoekunst ook begonnen bij de Maori in Nieuw Zeeland. Daar komt het woord 'tattoo' trouwens ook vandaan".

Harry
Rosa is van plan nog naar de tentoonstelling Body-Art in in het Tropenmuseum Amsterdam te gaan. "Lijkt me cool, maar eerst ga ik een nieuwe Harrie zoeken.
Harrie?! "Ja, ik zoek een mannelijke etalagepop om een nieuwe tattoe op hem te ontwerpen, want Truus is nu bijna klaar."