Heeft ambachtelijk hout bewerken een toekomst?
Heeft ambachtelijk hout bewerken een toekomst? Foto:

Discussieavond over toekomst in ambacht en techniek

Toekomstkansen ambacht en techniek

Zutphen - Op woensdagavond 24 juni organiseert Ambacht21 in Zutphen een discussieavond over de toekomstkansen voor een beroep in ambachten en techniek.

Welke kansen zijn er voor mijn kind in de techniek? Is er een goed belegde boterham te verdienen in een ambachtelijk en creatief beroep? Deze en andere vragen van ouders en jongeren komen aan de orde op woensdag 24 juni om 19.30 uur in de Schilder^sCool, Dreef 8A, 7202 AG Zutphen. De toegang is gratis. De avond begint met een korte rondleiding door het gebouw van de schildersopleiding.
De discussie staat onder leiding van Tanja Abbas, bekend van het TV-programma Achterhoekse Dwarsdenkers en Frisdoeners en van "Nederland kantelt". Zij voelt verschillende deelnemers aan de tand die door hun werk te maken hebben met ambachten, techniek en onderwijs. Hiervoor zijn onder andere gevraagd: Hein Polinder (directeur Schilder^sCool Zutphen), Luuk Winkel (afdelingsmanager techniek Aventus), Jan Haverkamp (Platform Techniek Stedendriehoek), Sjors van der Meer (Hartegroen), Ben Benerink (Schoenmakerij 't Centrum) en Jan de Koning (Ambachtsplein Nijmegen). Jongeren en hun ouders worden uitgedaagd om hun mening te geven over de verschillende gespreksonderwerpen.
De avond wordt georganiseerd door Ambacht 21 (Stichting Zutphen Ambachtstad), die het publiek meer bewust wil maken van het belang van technische en ambachtelijke beroepen voor onze economie. De avond vindt plaats in de aanloop naar het festival Ambacht21, later in september.

De discussie is bedoeld om jongeren te laten nadenken over een eventuele keuze voor een technische opleiding. Dat het onderwerp actueel is, blijkt wel uit diverse recente perspublicaties.


www.ambacht21.nl