Koning Willem Alexander, Ard van der Steur en Gerard Bouman kijken toe hoe een herdenkingskrans wordt gelegd.
Koning Willem Alexander, Ard van der Steur en Gerard Bouman kijken toe hoe een herdenkingskrans wordt gelegd. Foto:

Koning Willem Alexander bezoekt Warnsveld

Herdenking in Tuin van Bezinning

Warnsveld - Koning Willem Alexander was woensdag 10 juni aanwezig bij de herdenking in de Tuin van Bezinning in Warnsveld.

In deze tuin worden politieagenten herdacht die om het leven zijn gekomen. De naam van een motoragent uit regio Den Haag werd bijgeschreven en diverse sprekers hielden een toespraak, waaronder de nationale korpschef, Gerard Bouman. Ook sprak de minister van Veiligheid, Ard van der Steur. Daarna klonk het Wilhelmus.
Na de ceremonie werd de koning uitgenodigd om de tuin te bezichtigen, gevolgd door de vele bezoekers die affiniteit hebben met De Tuin van Bezinning.

De Tuin van Bezinning is een nationaal monument en een plaats voor rust, bezinning en reflectie op de waarden van het politievak. De herdenking werd voor de tiende keer gehouden in de Tuin die voor collega's en nabestaanden een bijzondere plek biedt voor troost


www.achterhoekfoto.nl


Fietsparkeerkansenkaart

Zutphen - Ruimte voor de fiets staat bij GroenLinks hoog op de agenda. Na de gratis bewaakte fietsenstalling onder het station en de vele rode lopers heeft de partij zich dit jaar verdiept in fietsparkeren. Op zaterdag 4 juli gaan GroenLinks en Fietsersbond afdeling Zutphen op pad om de kansen voor verbetering van het parkeren van fietsen te inventariseren. Wie mee wil kan zich aanmelden via zutphen@groenlinks.nl

Tijdens de fietstocht worden alle aanwezige voorzieningen bekeken en worden mensen gevraagd naar hun ideeën. Zijn er plaatsen genoeg, zijn ze goed te gebruiken of zijn er andere betere plekken?
In het zomerreces maakt GroenLinks de balans op, zodat in september de bevindingen en aanbevelingen gepresenteerd kunnen worden aan forum en raad. Suggesties kunt u ook delen per mail zutphen@groenlinks.nl of Facebook en Twitter @GLZutphen


Burgemeester tekent tegen kernwapens

Zutphen - Burgemeester Arnold Gerritsen van Zutphen tekent donderdag 18 juni het burgerinitiatief om te komen tot een nationaal verbod op kernwapens. Collega's uit diverse andere gemeenten gingen hem al voor. Vredesorganisatie PAX lanceerde het burgerinitiatief tijdens de Vredesweek afgelopen september. Door 40.000 handtekeningen in te zamelen, wil PAX een nationaal verbod op kernwapens op de politieke agenda zetten. Inmiddels hebben bijna 37.000 Nederlanders tegen kernwapens getekend.

Volgens PAX laten de huidige ontwikkelingen in de wereld zien hoe onbeheersbaar geweld soms is. "Verdere verspreiding van kennis en materiaal voor kernwapens maken de wereld alleen nog maar onveiliger", zegt PAX-woordvoerder Krista van Velzen. "We vinden het daarom hoog tijd serieus werk te maken van nucleaire ontwapening. Een Nederlands verbod kan hier aan bijdragen." Burgemeester Gerritsen voegt hier aan toe: "Vrijwel dagelijks zien we de gevolgen van het menselijk leed door wapens die worden ingezet. Kernwapens hebben een nog veel groter effect. Je moet er niet aan denken wat de gevolgen zijn wanneer kernwapens in verkeerde handen vallen. Een extra reden voor mij om dit initiatief te steunen".
Op www.tekentegenkernwapens.nl kunnen Nederlanders boven de achttien jaar het burgerinitiatief tekenen. Bekende Nederlanders als Katja Schuurman, Jan Mulder, Abdelkader Benali en Hennie Vrienten deden dit al. Ook diverse bestuurders, de voorzitter van de Protestantse kerk in Nederland ds. Karin van den Broeke en bisschop Gerard de Korte van Groningen-Leeuwarden zetten hun handtekening. Burgemeester Gerritsen voegt zijn naam nu aan de lijst toe. PAX hoopt dat de inwoners van Zutphen dit goede voorbeeld online volgen.