Met het mooie weer waren de waterraces zeer welkom.
Met het mooie weer waren de waterraces zeer welkom. Foto:

Dorpsfeest in teken van festiviteiten Oranjevereniging

Veel actie dorpsfeesten Eefde

Eefde - Veel bewoners van Eefde, van klein tot groot en van jong tot oud, hebben actieve dagen achter de rug tijdens de dorpsfeesten van afgelopen 4, 5 en 6 juni, georganiseerd door de plaatselijke Oranjevereniging.

Of het nu gaat om zingen, beachvolleybal, kruisboogschieten, vogelschieten, een spelcircuit, bakken of disco, het kwam allemaal voorbij. Voeg daar een kermis en mooi weer aan toe, en je hebt alle ingrediƫnten voor succesvolle feesten.

Op donderdag 4 juni betraden 12 helden gezamenlijk het podium voor een spetterende opening van de zangcompetitie Held van Eefde 2015. Het swingende nummer Let Me Entertain You van Robbie Williams zorgde ervoor dat het publiek meteen in de juiste stemming was voor een geslaagde avond. Een deskundige jury beoordeelde de optredens. Zij benoemde Bolina Aalderink met haar nummer The Climb van Miley Cyrus als winnaar. Naast 'eeuwige roem' hangt binnenkort ook haar foto aan de 'Wall of Fame' in dorpshuis Het Hart tussen de winnaars van de afgelopen zeven jaar.

Vrijdagmiddag was ingericht voor de kinderen van de peuterspeelzalen en de basisscholen. Voor de allerkleinsten was er een disco in de tent, voor de groepen 4 en 5 een bak activiteit, voor de groepen 6 en 7 een spelcircuit en groep 8 mocht kennismaken met de sport boogschieten.

Steeds meer deelnemers beachvolleybal

Het traditionele vogelschieten op de vrijdagavond kon, ondanks de regen en onweer, gewoon doorgaan. Als afscheidscadeau mag aftredend voorzitter van de Oranjevereniging Klaas Bron zich Schutterskoning 2015 noemen.

De laatste activiteit op zaterdag is het altijd gezellige en sportieve beachvolleybaltoernooi voor jeugd en volwassenen. Het aantal deelnemers dat graag sport met zand tussen de tenen is nog steeds groeiende.

Dit alles vond plaats op de nog niet geheel voltooide, heringerichte traverse. Het nieuwe dorpsplein biedt niet alleen voldoende ruimte aan de feesttent, de kermis en het beachvolleybal maar oogt ook veel gezelliger.

Zaterdagavond werden de feesten afgesloten met een optreden van de 5 Brothers, een band bestaand uit vijf opmerkelijk muzikale broers met een markante uitstraling. Gedurende de pauzes van de band werd het publiek vermaakt met het optreden van DJ Bachie. De samenwerking tussen band en DJ was een goede mix en een mooie afsluiting van de festiviteiten.