Gee van der Plas.
Gee van der Plas. Foto:

Tot eind juli is de expositie van Gee van de Plas, revalidant na herseninfarct, te bekijken

Expositie van der Plas bij Arcus

Zutphen - Arcus Fysiotherapie aan de Paulus Potterstraat 42 in Zutphen biedt (amateur) kunstenaars de gelegenheid om hun werk ten toon te stellen in haar praktijk.

Iedereen is van harte welkom om de kunstwerken vrijblijvend te bekijken. U kunt ze vinden op diverse plaatsen in de wachtruimte en gangen.
Tot eind juli is de expositie van Gee van de Plas te bekijken. Gee van der Plas is revalidant bij Arcus fysiotherapie vanwege een herseninfarct.

Van de Plas zelf over zijn schilderijen: "Mijn hele leven lang heb ik geschilderd. Het was een uitlaatklep, eentje waarmee je op hetzelfde moment emoties kon verwerken als ook rust kon vinden. Deze uitlaatklep had ik meer dan eens nodig toen bleek dat ik niet meer kon werken, nadat ik getroffen was door deze ingrijpende aandoening. Te zien zijn schilderijen van vóór en na mijn infarct, het geeft een subtiel inzicht in de gevolgen van een herseninfarct op schildergebied. De 'pré-infarct' werken zijn figuratief en surrealistisch, het latere werk wordt abstract en vrijer. Het viel mij moeilijk de figuratieve uitingsmogelijkheid achter me te laten, toch is het gelukt om zo een andere weg in te slaan en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het gezegde : "waar een deur dicht gaat, gaat een andere deur weer open" is hier zeker van toepassing" .