Voormalig stadsdichter duikt dichterlijk in de vinex-wijk

Tim Pardijs dichter Jaar van de Ruimte

Zutphen - Voormalig stadsdichter van Zutphen Tim Pardijs mag zich nog de rest van het jaar 2015 dichter van het Jaar van de Ruimte noemen.

Onder het motto 'Wie maakt Nederland' willen initiatiefnemers van het Jaar van de Ruimte door een breed debat te entameren, kijken naar de toekomst van ruimtelijk Nederland. Onder meer vinex-wijken worden geëvalueerd. Sneldichter Pardijs, die zelf woont in een vinex-wijk, leert de beleidsmakers, huizenbouwers, architecten en ingenieurs die meedoen aan het debat, op een andere manier kijken naar de wijken die ze bouwen.

Pardijs levert op verschillende momenten bijdragen aan dit jaar. In vier weekenden in juni en juli is hij writer in residence in vier bekende vinex-projecten: Leidsche Rijn, Maasvlakte, Parkstad Limburg en Blauwestad (Groningen).

Schoonheid, stevigheid, bruikbaarheid

Op vrijdag 12 juni verschijnt in een bijlage in dagblad Trouw het gedicht Schoonheid, stevigheid, bruikbaarheid, geschreven voor de Dag van de Architectuur.
Eerder droeg Pardijs als dichter van het Jaar van de Ruimte al voor tijdens de opening van het jaar in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Verder is werk van hem te lezen in de scheurkalender die bij die gelegenheid verscheen en figureert hij in de themavideo. Meer informatie hierover is te vinden op de website wiemaaktnederland.nl/beeldverslag

Over zijn vinex-ervaringen thuis én in het land voor het Jaar van de Ruimte hoopt de 36-jarige dichter volgend jaar een bundel te publiceren. Hij is hiervoor nog op zoek naar een uitgever.