Capella del Arte laat u kennis maken met muziek uit de Rena.
Capella del Arte laat u kennis maken met muziek uit de Rena. Foto:

Muziek uit de Renaissance in Openluchttheater Gorssel

Concert Capelle del Arte

Gorssel - Het ensemble Capella del Arte neemt u zondag 14 juni vanaf 15.00 uur mee op ontdekkingsreis door de wondere wereld van muziek uit de Renaissance. Zij spelen op replica's van originele instrumenten uit die tijd. Een bijzondere belevenis in de prachtige omgeving van het Openluchttheater Gorssel.

Renaissance
Muziek is van alle tijden, maar niet alle tijden hebben dezelfde muziek.

Muziek met historische instrumenten

In de muziekgeschiedenis zijn diverse grote stijlperiodes te onderscheiden, zoals bijvoorbeeld de renaissance, de barok of de romantiek. In al deze periodes is prachtige muziek gemaakt, maar met andere kenmerken en accenten.

Capella del Arte concentreert zich vooral op de Renaissance en late Middeleeuwen. U zult stukken horen van diverse componisten uit verschillende landen.

Historische instrumenten
Capella del Arte is opgericht in het voorjaar van 2014 en staat onder de bezielende leiding van Norbert Kunst uit Lochem. De musici spelen op historische instrumenten als pommers, schalmeien, dulcianen en posaunes. Ook wordt zo veel mogelijk de uitvoeringspraktijk gebruikt zoals dat in de Renaissance gewoon was.
Het resultaat is heldere transparante muziek en een rijkdom aan klankschakeringen.

Gratis entree
Het Openluchttheater is geopend vanaf 14.30 uur. De entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Bij slecht weer vindt het concert plaats in 't Trefpunt. Dit wordt 's ochtends voor de voorstelling bekend gemaakt op de homepage van Gorssel.nl.

Het Openluchttheater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van Esdoornlaan en de Molenweg. Auto's graag 300 meter verderop parkeren bij 't Trefpunt.


www.OpenluchttheaterGorssel.nl