Koor biedt mogelijkheid om ook een korte periode mee te draaien

Mannen van alle leeftijden gezocht

Warnsveld - Hoe is dat nou, zingen in een mannenkoor? Zingen is goed voor de lichamelijke én de geestelijke gezondheid, zo blijkt uit tal van onderzoeken. Wat is het dan ook jammer dat veel mannen te druk zijn om zich voor langere tijd aan een koor te verbinden.

Daarom biedt het circa 50 leden tellende Warnsvelds Mannenkoor nu voor het eerst in zijn 52-jarige bestaan de mogelijkheid om voor een kortere periode (6 á 8 weken) in het koor mee te draaien.

Sacraal Concert
De projectperiode eindigt met het Sacrale Concert dat het koor op 7 november in de Zutphense Sint Janskerk geeft. Bij dit concert zal Profundis van Arvo Pärt worden uitgevoerd en verder staat er Russisch repertoire en werk van onder andere Mozart, Verdi en Franck op het programma. Ook de tijdelijke projectleden zingen mee in het concert, waarmee ze een prachtige gelegenheid krijgen om kennis te maken met de muzikale mogelijkheden van een goed mannenkoor. Topdirigent Emile Engel haalt het beste uit de stemmen naar boven en slaagt er tegelijkertijd in de sfeer prettig en ontspannen te houden. Behalve mannengezang klinkt er op vrijdagavond in de Warnsveldse Eekschuur (schuin tegenover de Martinuskerk) ook regelmatig gelach.

Nieuwsgierig?
Mannen van alle leeftijden zijn na de zomer (vanaf 4 september) welkom om op vrijdagavond als projectlid mee te komen repeteren. Met ingezongen zangpartijen kan thuis worden geoefend. Koorervaring komt van pas maar is niet noodzakelijk. Wel is enige muzikaliteit gewenst want acht weken repetitietijd is niet al te lang. Maar voorop staat de nieuwsgierigheid om het eens mee te maken: hoe is dat nou, zingen in een mannenkoor? Het kan natuurlijk zijn dat de projectleden het zo leuk vinden dat ze na het concert blijven. Het WMK zal er geen bezwaar tegen maken. Belangstellenden zijn van harte welkom om ook voor de vakantie al op de vrijdagse repetitieavond (20.00 – 22.00 uur) te komen kijken.


www.warnsveldsmannenkoor.nl


Dag van Bouw bij Chris Kappert

Kijkje bij bouwproject Huize Den Dam

Warnsveld - Eefde - Op de tiende editie van de Dag van de Bouw op zaterdag 13 juni stelt Chris Kappert Bouwbedrijf het bouwproject Huize Den Dam aan de Damlaan 6 in Eefde open voor het publiek. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om tussen 12..00 en 16.00 uur een kijkje achter de bouwhekken te komen nemen.

Huize Den Dam
Aan de rand van Eefde, even ten zuiden van het Twentekanaal, ligt Huize Den Dam. De eerste vermelding van Huize Den Dam stamt al uit 1399. De basis van het huidige landhuis is gelegd in 1599, waarna het pand in 1765 en 1875 grondig is verbouwd. De huidige vorm van het huis stamt uit 1938, toen de serre is aangebouwd. Het omringende parkbos is aangelegd in de kenmerkende Engelse landschapsstijl uit de vroege negentiende eeuw, compleet met waterpartijen en lommerrijke lanen. Sinds 1937 is Huize Den Dam in bezit van de familie Bosch van Rosenthal. Het hoofdhuis, koetshuis, de historische tuin- en parkaanleg, de zonnewijzer, kas, tuinmanswoning en de nabijgelegen boerderij 'Bosmanshuis' zijn alle opgenomen in de lijst van Rijksmonumenten.
De familie Bosch van Rosenthal heeft I_KB architecten uit Lochem opdracht gegeven het landhuis te transformeren tot 5 appartementen. Na een intensief ontwerptraject en overleg met de RCE, de gemeente Lochem en overige betrokken instanties hebben de plannen definitieve vormen aangenomen.
Op dit moment is Chris Kappert Bouwbedrijf druk bezig met de transformatie van dit prachtige monument naar 5 appartementen en bieden zij geïnteresseerden de kans een kijkje binnen te nemen en een indruk te krijgen van het toekomstige gebruik van het landhuis.
Ook in 2014 deed Chris Kappert Bouwbedrijf mee aan de Dag van de Bouw; destijds werd het bouwproject aan het Broederenkerkplein 9 te Zutphen opengesteld voor het publiek. Het bouwplan omvatte de bouw van drie bijzondere appartementen met een monumentale uitstraling op een van de laatste onbebouwde plekken van de historische binnenstad.


www.dagvandebouw.nl