Hulphond Bink likt dankbaar de geldpot.
Hulphond Bink likt dankbaar de geldpot. Foto:

In plaats van draagtas geld in spaarpot voor Hulphond Nederland

Spaarpot voor Hulphond

Warnsveld - Hulphond Bink kwam het afgelopen weekend hoogst persoonlijk naar Warnsveld om een collectebus op te halen. Bij boekhandel Boek & Co is een draagtasje tegenwoordig niet meer gratis, maar wordt klanten gevraagd 20 cent in de bus voor de hulphond te stoppen.

Boekhandelaar Paul Bombeld verbaast zich regelmatig over de reacties. "Bijna 80% van de klanten blijkt dan opeens de krant of het pakje sigaretten ook gewoon in de hand te kunnen meenemen. En de rest gooit zonder moeite vaak een flink hoger bedrag in de collectebus".

Hoe de reacties dan ook mogen zijn, de vijf maanden oude hulphond Bink was er kwispelend blij mee. Samen met Will Albers vertrok hij na de foto tevreden naar zijn opvoedadres aan de Kapperallee in Eefde.

De opbrengsten uit het potje gaan naar het opleiden en inzetten van hulphonden voor zowel de medische als therapeutische zorg en ook het milieu is er mee gespaard.


Positieve beoordeling De Scheperstee

Warnsveld - Basisschool De Scheperstee in Warnsveld is positief beoordeeld door de Onderwijsinspectie. Op 1 juni kwam de inspectie op bezoek om te kijken of aan de opdracht van kwaliteitsverbetering van het onderwijs, die in 2014 was gegeven, is voldaan. De conclusie: in alle groepen wordt nu effectief en doelgericht onderwijs gegeven.

Het team van De Scheperstee heeft zich, samen met leerlingen en ouders, herpakt en is met de verbeterpunten uit het rapport van vorig jaar aan de slag gegaan. "We hebben met zijn allen de schouders eronder gezet", zegt basisschool-directeur Ellen IJsseldijk.

Toekomst
IJsseldijk: "We zijn de goede weg ingeslagen, maar dat betekent niet dat het hier stopt. Onderwijs is altijd in ontwikkeling en dat blijft basisschool De Scheperstee dus ook."

Kernwaarden
De Scheperstee onderscheidt zich door een goed en prettig pedagogisch klimaat waar de Kanjertraining de basis is. De belangrijkste kernwaarden die in het dagelijks onderwijs en het dagelijks handelen terugkomen zijn: samenwerken, doelgerichtheid en betrokkenheid.

Wilt u zelf ervaren en zien wat de Scheperstee uw kind te bieden heeft, neem dan een kijkje op de site.


www.descheperstee.skbg.nl