De feesttent zat volgepakt met toegestroomd publiek.
De feesttent zat volgepakt met toegestroomd publiek. Foto:

Talentenjacht als hoogtepunt van de dorpsfeesten in Eefde

Bolina is Held van Eefde 2015

Zutphen - Donderdagavond 4 juni was de spanning om te snijden tijdens de zangtalentenwedstrijd om de Held van Eefde 2015. Uiteindelijk ging de eer naar Bolina Aalderink uit Eefde met haar nummer The Climb van Miley Cyrus.

Op de tweede plaats eindigde de pas 16-jarige Anouk Wiggers uit Zutphen. Zij zong heel zuiver en vol passie het nummer Set Fire To The Rain van Adèle. Op de derde plaats eindigde Jolanda Steman, eveneens uit Zutphen, met haar vertolking van het pittige Queen nummer Don't Stop Me Now.

Een grote verrassing was een optreden van Conchita Wurst. Bas Klosters, een geroutineerde deelnemer van de Helden van Eefde, weet ieder jaar weer op eigen wijze het publiek te verrassen. Met een Oostenrijkse knipoog zong hij geheel in stijl een medley van De Toppers.

De Helden van Eefde is een zangtalentenwedstrijd die dit jaar voor de achtste keer werd georganiseerd door de Oranjevereniging en Muziekvereniging Concordia uit Eefde en is het hoogtepunt tijdens de dorpsfeesten in juni.
"Het lijkt eenvoudig een talentenwedstrijd met live muziek te organiseren maar dat is het absoluut niet", zegt Carla van Leeuwen, medeorganisator namens Concordia. "Het is niet alleen de muzikale voorbereiding, zoals het arrangeren van alle nummers voor orkest en de vele repetities met zangers die het intensief maken. Vooral het regelen van alle techniek, denk aan beeld en geluid, voor de ongeveer zeventig muzikanten en zangers maakt het complex. Want zonder geluidsversterking kun je gewoon niet optreden in een luidruchtige tent."

Zomeravondconcert
Op woensdag 1 juli aanstaande geeft Muziekvereniging Concordia een Zomeravondconcert in de tuin van Het Spijk in Eefde. Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor publiek. Wel een eigen (klap)stoel meenemen.