Het Koggeschip komt naar de IJsselkade in Doesburg.
Het Koggeschip komt naar de IJsselkade in Doesburg.

Doesburg heel weekend in teken van middeleeuwse Hanzestadssferen

HanzeWaterkantfestival Doesburg

Doesburg - Een stadsomroeper brengt de bezoekers op de hoogte van het laatste nieuws, het Koggeschip ligt aangemeerd en men kan heerlijke vers gerookte paling eten. Er zijn volop activiteiten op de kade waar boeren en tuinders hun streekwaren aan de man brengen, creatievelingen die demonstraties geven in het spinnen van wol en in het looien van leer.

Op vrijdag 10 juli om 16.00 uur is het zo ver. Het Kampens Koggeschip komt in parade over de IJssel aangevaren, begeleid door andere oude schepen. Diverse shantykoren heten de schepen en hun bemanning van harte welkom. De gehele middag en avond zijn er optredens van muzikanten, zangkoren en bands die Doesburg in hogere en wellicht middeleeuwse sferen brengen. De plaats waar alles gebeurt is op de hoge en lage IJsselkade.

Zaterdag 11 juli om 11.00 uur starten de creatieve en streekproduktenmarkt. Verschillende demonstraties schilderen, mozaïeken of sieraden maken, kinderen kunnen met recyclebaar materiaal knutselen. Op de kramen zijn jams, chutneys, eigengemaakte worsten, wild en gevogelte, biologische taarten en snoepgoed, kersen, aardbeien en veel verse groenten te vinden. Ook kan volop genoten worden van oude ambachten en theater.
De Frietfiets, gekozen tot beste verse friet bakker van heel Nederland zal ook aanwezig zijn. Een echte barista zal de heerlijkste cappucchino's en expressos bereiden.

Tijdens de markt zijn bij de trappen naar de lage IJsselkade de Kids Living Statues. Kinderen kunnen zich hiervoor aanmelden bij Delikasa, Kerkstraat in Doesburg. Het thema is Middeleeuwen.

Kids Living Statues langs de IJsselkade

Kinderen met muzikaal talent kunnen van 11.00 tot 15.00 uur meedoen aan het muziekconcours. Zij kunnen hun eigen instrument meenemen en zich ter plekke aanmelden bij de stand van Doesburg777 bij de trappen van de IJsselkade. Men kan solo optreden, maar ook duetten en trios behoren tot de mogelijkheden. Om 17.00 uur zullen de handelaren en kunstenaars hun handelswaren opruimen, maar gaan de festiviteiten met zang en dans gewoon door tot in de late uurtjes.

Op zondag 12 juli zullen de kramen weer vroeg hun waren uitstallen en kunnen belangstellenden wederom genieten van het prachtige uitzicht over de IJssel en ronddwalen over de IJsselkade. Rond 17.00 uur is het festival ten einde.


www.doesburg777.nl
info@doesburg777.nl
www.delikasa.nl