In het kleine sportschooltje stonden wel tachtig kinderen klaar.
In het kleine sportschooltje stonden wel tachtig kinderen klaar. Foto:

Kosovo maakt kennis met CMV Mini volleybal

Warnsveldse trainer doet goed

Warnsveld - Nadat trainer Dick van Slooten al twee keer eerder in Kosovo is geweest om het volleybal onder de jeugd te enthousiasmeren, ontstond enige tijd terug het idee om het door Adrie Noy ontwikkelde mini volleybal in Kosovo te introduceren.

Het zo succesvolle mini volleybal dat bij de thuisclub WSV een goede voedingsbodem bleek voor het latere jeugd- en senioren volleybal, bleek een schot in de roos. Samen en met de hulp van Wouter Wissink werden de niveaus 1 tot en met 6 in het Engels en later in het Kosovaars vertaald.

Oefenstof dat werd aangereikt door WSV trainer Henri Geerdink werd vertaald en ter plekke aan trainers uitgedeeld. Op zaterdag werd een volleybalinstuif georganiseerd in de gedeelde stad Mitrovica.

Een seminar op de sportfaculteit van Pristina

Beginselen
In het kleine schoolsportzaaltje werd gerekend op veertig kinderen, groot was de verbazing toen er op het veld circa tachtig kinderen klaar stonden. Het werd een prachtige middag met blije kinderen die nu echt iets aan het doen waren, de beginselen van het mini volleybal.

Seminar
Op zondag was er een seminar georganiseerd op de sportfaculteit van de universiteit van Pristina. Ongeveer alle trainers uit Kosovo waren aanwezig en namen gretig kennis van de verschillende niveaus van het CMV en de daarbij behorende oefeningen.

In een uur durend hoorcollege gaf Dick van Slooten de trainers een kijkje in het thema: Wat kunnen mijn hersenen nog leren en hoe gebruik ik dat bij het volleybal. Elke ochtend werden er op een basisschool 2 lesuren door beide trainers gevuld met mini volleybal en zagen ze hoe enorm de inzet en het enthousiasme van de leerlingen was. Na 6 dagen 3 trainingen per dag, keerden Wouter Wissink en Dick van Slooten moe maar tevreden terug, er was goed werk verricht, zo concludeerden beide.

Tekenend waren de woorden van een Kosovaarse trainer bij het afscheid: God bless Nevobo, Holland and WSV.