Wim Ruessink bespeelt samen met Janieke Mollenhorst het Baderorgel.
Wim Ruessink bespeelt samen met Janieke Mollenhorst het Baderorgel. Foto:

Concerten 13 en 14 juni 2015 Sint Walburgiskerk

Vierhandig Baderorgelconcert

Zutphen - In de serie marktconcerten in de Walburgiskerk is er zaterdag 13 juni om 12.30 uur een optreden van de organisten Wim Ruessink en Janieke Mollenhorst. Zij bespelen het Ahrend-en Baderorgel orgel twee- en vierhandig. Er klinkt muziek van G.F.Händel, J.S.Bach, W.A.Mozart.

Janieke Mollenhorst (1988) studeerde orgel en kerkmuziek bij Gijs van Schoonhoven aan het ArtEZ conservatorium in Enschede en is als cantor-organist verbonden aan de Protestantse Gemeente te Aalten. Wim Ruessink studeerde aan het Twents Conservatorium en is organist in Winterswijk.

Zondagmiddag 14 juni om 16.00 uur is er een Baderorgelconcert in de Walburgiskerk. Organist Klaas Stok speelt een programma met muziek van Zuid- en Noord-Duitse componisten waarbij D.Buxtehude en J.S.Bach niet ontbreken.
Dit seizoen is er een aantal keren een zondagmiddagconcert waarbij het Baderorgel centraal staat. Dit wereldberoemde orgel, dat al honderden jaren in de Sint Walburgiskerk klink, wordt steeds bespeeld door gerenommeerde organisten. Klaas Stok is een grote naam in de muziekwereld als organist en dirigent. Het concert is gratis toegankelijk voor publiek. Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.


Rectificatie Battle4kids benefiet

Zutphen - Stichting Battle4kids organiseert op 21 november een benefiet dance-event ten behoeve van het epilepsiefonds in de Buitensociëteit Hanzehof.

Vorige week stond in het Contact dat dit ten bate komt van Sem (9), maar de opbrengst komt ten bate van ALLE kinderen zoals Sem. De opbrengst gaat namelijk naar het Epilepsiefonds, in het bijzonder om meer wetenschappelijk onderzoek naar het CSWS Syndroom te doen. Kaarten voor het dance-event zijn vanaf begin juni te koop.


www.battle4kids.nl