De medewerkers van De Schouw nemen de cheque in ontvangst.
De medewerkers van De Schouw nemen de cheque in ontvangst. Foto:

Deventerwegkwartier schenkt gulle gift aan Kinderboerderij De Schouw

De Schouw blij met impuls

Zutphen - Activiteiten Vereniging DWK Zutphen heeft Kinderboerderij de Schouw in Zutphen verblijd met een gulle schenking.

DWK Zutphen is een onafhankelijke vereniging in het Deventerwegkwartier. Een kloppend hart in deze wijk met activiteiten in iedere leeftijdsgroep en met een eigen gebouw als ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Omdat de organisatie van de bingo er na circa twintig jaren mee is gestopt en een nieuwe groep klaar staat om het over te nemen, mocht de oude organisatie een gedeelte van de opbrengst schenken aan een kinderactiviteit. Hierbij werd door de groep gekozen voor Kinderboerderij De Schouw. De bingogroep van DWK Zutphen: "We keken naar een instelling waar kinderen een belangrijke plaats innemen en kwamen zodoende op Kinderboerderij de Schouw uit." Elsbeth Lankwarden en Cynthia Imhoff, beheerders van Kinderboerderij de Schouw: "Wij zijn afhankelijk van donateurs, sponsoren en het bedrijfsleven dat ons een warm hart toedraagt." Het zou erg jammer zijn dat deze unieke plek op een eilandje in het Ecologisch Stadspark zou verdwijnen. Daarom zijn wij ook zeer blij met deze schenking van het DWK, dat wij onder andere gaan gebruiken voor de aanschaf van educatief materiaal. Men kan dan denken aan een "kunstmelkkoe" die de kinderen kunnen melken, emmertjes voor de watertafel van het Natuurlijk Spelen en dergelijke.


Wethouder, wijkregisseur en wijkagent

Zutphen - Zondag 7 juni heeft Wijkteam De Zuidwijken een gezellig terras ingericht aan de Weerdslag 109. Vanaf 11.00 uur kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee en met iets lekkers van Bakker van Zuijlen uw wensen en ideeën voor de buurt kwijt.

Tevens zullen deze dag wijkwethouder Oege Bosch, wijkregisseur Monique van 't Erve en wijkagent Richard Ditzel aanschuiven om bezoekers te woord te staan. Deze campagne valt samen met de Kunstroute. Wanneer u de Kunstroute begint in de bongerd van de Braamkamp, dan vindt u het wijkteam op nr. 6 van de route nabij Weerdslag 109. Bij deze campagnedag is ook Stichting Banjeren Zutphen met de Banjer Caravan en het discospringkussen aanwezig voor de jongste Zuidwijkertjes. U bent van harte uitgenodigd. Wijkwethouder en wijkregisseur zijn aanwezig van 11.30 - 13.00 uur en de wijkagent van 13.30 - 14.30 uur.

Kijk ook op: www.dezuidwijken.nl of stuur een mail naar: wijkteamdezuidwijken@gmail.com