Renske (l.) en Anouk heten samen 'Anouk en Renske verloskundigenpraktijk'.
Renske (l.) en Anouk heten samen 'Anouk en Renske verloskundigenpraktijk'. Foto:

Anouk Spreij-Hobelman en Renske Roelofsen: 'Anouk en Renske verloskundigenpraktijk'

De samenwerking is geboren

Vorden - "Al acht jaar lang alleen op wacht, met regen of wind en meestal midden in de nacht. Vanaf nu mag iedereen het horen, onze samenwerking is geboren!" Op 23 mei is de Anouk en Renske verloskundigenpraktijk in Vorden feestelijk heropend. De praktijk is per 1 januari 2015 uitgebreid met een nieuwe verloskundige. Anouk Spreij-Hobelman vormt nu samen met Renske een duo, werkzaam als verloskundigen in de regio Vorden, Lochem, Steenderen en omliggende gebieden. Samen heten ze nu Anouk en Renske verloskundigenpraktijk. Er is een nieuw logo ontworpen en een nieuwe website gelanceerd; www.zorgvoorgroei.nl

Toen Renske acht jaar geleden de praktijk van haar voorgangster Ria Haggeman uit Baak en Guus Leeuwrik in Lochem overnam was ze nog maar 22 jaar. Met heel haar hart en ziel heeft ze zich al die jaren 24 uur per dag, zeven dagen in de week ingezet voor zwangeren, barende vrouwen en kraamvrouwen met hun baby's en gezin.

Door al die jaren als solist werkzaam te zijn geweest, heeft Renske inmiddels heel wat jaren ervaring als verloskundige. Renske heeft zich altijd ingezet om rekening te houden met de wensen en behoeften van de cliënten en hun partners. Het was niet belangrijk dat het op haar manier ging, maar dat cliënten zelf weloverwogen beslissingen konden maken waarin zij hen voorzag in informatie en passende begeleiding.

Toen Anouk in Juli 2013 afstudeerde als verloskundige is ze al vrij snel als waarneemster voor Renske gaan werken. Al vrij snel voelde zij zich als een vis in het water in de praktijk van Renske. Het persoonlijk contact met cliënten sprak ook haar aan. Ze ging zelf ervaren wat persoonlijke begeleiding aan cliënten bijdroeg aan een positieve en goede zwangerschap, bevalling en kraambed. Renske en Anouk ontdekten dat ze elkaar als duo aanvullen, steunen, inspireren en opbouwen. Het is prettig om een naaste collega te hebben die het vak met de zelfde passie en visie uitvoert. De afgelopen tijd is er flink nagedacht over een nieuwe naam, nieuwe website en vernieuwde visie voor de praktijk. Persoonlijke zorg en aandacht voor specifieke wensen en behoeften van cliënten en hun partners staan nog steeds centraal in de praktijk van Anouk en Renske. Door op twee locaties het zwangerenspreekuur aan te bieden, in zowel Vorden als in Lochem zijn ze voor veel zwangeren goed te bereiken. De praktijk heeft geen assistente, je hebt altijd direct contact met Anouk of Renske zelf voor al je vragen.

Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid worden er samen met Grand Bistro de Rotonde uit Vorden kookworkshops voor zwangeren of andere geïnteresseerden georganiseerd. Tijdens de kookworkshop staat gezond en makkelijk koken tijdens de zwangerschap centraal. Je hoort de laatste tijd weer veel meer over gezonde voeding: wat mag je nu niet eten, wat mag je juist wel eten en wat is daarnaast extra gezond voor je baby?

Er worden recepten bereid onder begeleiding van een dieetkok en Anouk en Renske zelf die iedereen van informatie en uitleg zal voorzien. De kookworkshops vinden plaats op 13 en 20 juni of 11 en 18 juli aanstaande bij Bistro de Rotonde in Vorden. Opgeven kan via info@zorgvoorgroei.nl.


Anouk en Renske verloskundigenpraktijk
Locatie Vorden, Christinalaan 16 7251 AX, tevens postadres.
Locatie Lochem, Oranjelaan 43 7242 GG Lochem.
06-12871427
www.zorgvoorgroei.nl