Kinderen bieden eerste oogst in speciale leentas aan wethouder aan

Zutphen - De jeugdtuinen bij De Kas floreren weer. Op woensdag 27 mei om 14.30 uur wordt de eerste oogst in de nieuwe leentas op een ludieke manier aangeboden aan wethouder Coby Pennings en aan de sponsoren, Rob van Dijk, directeur Weevers (die de bodemplaten voor de tassen sponsorde) en Bernard Oosterink, eigenaar van Albert Heijn op de Brink (die sponsorde met Groei & Doe moestuinwerkboekjes).

De kinderen op de jeugdtuinen van De Kas Zutphen zijn inmiddels zes weken enthousiast bezig in hun tuintje. Er wordt hard gewerkt om alles op tijd gezaaid en geplant te krijgen. En dat lukt. Er verschijnen steeds meer groenten boven de grond. Het is groeizaam weer en naar verwachting kunnen de eerste radijsjes, raapstelen en/of pluksla binnenkort geoogst worden.
De kinderen ontvangen dit jaar voor het eerst een leentas. Atelier 3D borduurt voort op het initiatief van de 'oude' Kaardebol en voorziet de kinderen van een stoffen "oogsttas". Mirjam Porte, jeugdcoördinator: "Vorig jaar wilde we de kinderen al graag een tas geven maar vanwege gebrek aan financiële middelen kwam dat er niet van. Eén van de vrijwilligers zei toen "dan maken we toch zelf tassen" en dat hebben we dit jaar opgepakt. Bij een vlaggenfabriek in Eindhoven konden we gratis textielrestanten afhalen. Een van de vrijwilligers, die een eigen naaiatelier heeft, bedacht het model. Vervolgens zijn we met een enthousiast clubje vrijwilligers aan het knippen en naaien geslagen. Het resultaat: 150 prachtig gekleurde en stevige tassen, elk uniek in zijn soort en die jaren mee kan. Maar daar was de tas niet mee af. Weevers bedacht en sponsorde nog een mooie bodemplaat. Kinderen ontvangen bij hun eerste oogst de leentas en leveren die aan het einde van het seizoen weer in."

Tassen die over zijn worden voor € 10,- verkocht. Met de opbrengst willen we de oude/kapotte gereedschappen voor de kinderen herstellen of vervangen.