V.l.n.r. Wethouder Coby Pennings, de familie Meedendorp, Henk Knip en Huub Vervoorn (directie Circulus-Berkel). Foto’s: Patrick van Gemert.
V.l.n.r. Wethouder Coby Pennings, de familie Meedendorp, Henk Knip en Huub Vervoorn (directie Circulus-Berkel). Foto’s: Patrick van Gemert. Foto: Bernadet te Velthuis

Met zo'n 4.000 bezoekers per maand voorziet het plein duidelijk in een behoefte

Recycleplein ontvangt 55.555e bezoeker

Zutphen - Deze week waren bezoekers van het Recycleplein in Zutphen getuige van een bijzonder moment: de ontvangst van de 55.555e bezoeker. Het 'nieuwe' plein aan de Boggelderenk is sinds 1 januari 2014 in bedrijf. Het plein heeft een belangrijke regiofunctie; zowel de inwoners van Zutphen als Bronckhorst, Lochem en Brummen kunnen hier terecht met – voor een groot deel recyclebare – afvalstromen.

Het 55.555e bezoek werd maandagmiddag 18 mei gebracht door de familie Meedendorp uit Zutphen. Zij ontvingen uit handen van wethouder Coby Pennings een vrolijke oogstmand met plantgoed, tuingereedschap en een 'groenbon'. Als 'moestuiniers' komt het groencadeau de familie goed van pas.

Goed bereikbaar
De ligging en bereikbaarheid en de openingstijden van het plein dragen mede bij aan het bezoekersaantal. "De locatie op industrieterrein Revelhorst is strategisch gekozen, goed bereikbaar voor inwoners uit Zutphen en Warnsveld en onze aangrenzende gemeenten." Het adres Boggelderenk 3 was vlak na de opening even zoeken maar inmiddels bekend bij de meeste inwoners. Zo ook voor de familie Meedendorp: "We zijn hier vaker geweest, het rijdt eenvoudig aan".

Duurzame brenglocatie
Met zo'n 4.000 bezoekers per maand voorziet het plein duidelijk in een behoefte. Wethouder Coby Pennings wijst op het belang van een goed geoutilleerd Recycleplein. "Als gemeente zijn wij blij met een duurzame, goed georganiseerde brenglocatie als het Recycleplein. Veel zaken kunnen hier door onze inwoners kosteloos worden ingeleverd. Goed te zien dat zoveel bezoekers de weg naar het plein inmiddels hebben gevonden".
Een derde van de bezoeken werd het afgelopen jaar gebracht aan het gratis deel van het Recycleplein. Hier kunnen bewoners onder meer herbruikbare goederen, e-goed, papier en karton, blik en metalen, piepschuim, zuivel- en sappakken en frituurolie inleveren. Overige bezoeken werden gebracht aan het betaalde deel waar bewoners onder meer groenafval, grof huishoudelijk afval, hout en puin kunnen aanbieden.

Over Circulus-Berkel
Circulus-Berkel legt zich toe op afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte en is werkzaam in de gemeenten Zutphen, Bronckhorst, Lochem, Brummen, Doesburg, Apeldoorn, Deventer en Epe.