Kinderen in een veilige omgeving laten spelen en leren.
Kinderen in een veilige omgeving laten spelen en leren. Foto: Bernadet te Velthuis

Speelleergroep De Boemerang opent haar deuren bij basisschool Arcade

Warnsveld - Avonturijn start vanaf het nieuwe schooljaar op de ochtenden met een speel-/leergroep (peuterspeelzaal onder de Wet Kinderopvang) als voorbereiding op de basisschool. Onder professionele begeleiding bieden zij peuters in de leeftijd van twee tot vier jaar een plezierige tijd bij basisschool Arcade en geven ze, op een speelse wijze, handen en voeten aan de doorgaande ontwikkellijn naar één van de basisscholen in Warnsveld/Leesten.

Er wordt gewerkt met het VVE programma startblokken. Dit betekent dat het actief stimuleren van de ontwikkeling van de peuters voorop staat. Zij willen kinderen in een veilige omgeving laten spelen en leren, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dat gebeurt o.a. doordat de kinderen bepaalde activiteiten uitvoeren. Bijvoorbeeld taalspelletjes, voorlezen en zingen zijn taalactiviteiten om de taalontwikkeling te stimuleren.

Natuurlijk wordt er veel geknutseld, worden er regelmatig diverse activiteiten georganiseerd en gaan de pedagogisch medewerkers met de kinderen in de nabije natuur op ontdekkingstocht. Buiten zijn en buiten spelen is belangrijk, want buiten doen kinderen andere ervaringen op en buiten worden de zintuigen anders geprikkeld. Ze richten zich op het ontwerpen van betekenisvolle thema's uit de beleveniswereld van het kind.

Bijvoorbeeld "de winkel", of de "dokter". De kinderen leren allemaal vaardigheden waar je veel plezier van kunt hebben in je leven. Zij vinden het belangrijk dat de kinderen elkaar een aantal keren per week kunnen ontmoeten binnen een veilige, warme en vertrouwde omgeving.

Op maandag 8 juni om 19.30 uur zal er een informatiebijeenkomst plaatsvinden op basisschool Arcade. Graag tot dan! Voor meer info kunt u zich wenden tot Henriëtte Scherpenzeel Tel. 06-28524335 of bezoek onze website.


www.avonturijn.nl


De Fontein erkend als Early Birdschool

Warnsveld - Afgelopen donderdag heeft o.b.s. De Fontein in Warnsveld een volledige erkenning gekregen als Early Birdschool. Dat wil zeggen dat zij het Engels in de groepen 1 t/m 8 verzorgt volgens de –hoge- kwaliteitseisen van Early Bird, samengesteld in samenwerking met het Europees Platform. De Fontein is hiermee de enige school in de regio die deze volledig erkenning heeft. Bijzonder aan deze erkenning is dat dit al na de eerst visitatie is afgegeven. Normaal gesproken wordt deze erkenning na twee of soms drie visitaties afgegeven.

Sinds augustus 2012 biedt de school Engels aan vanaf groep 1. Bij de invoering van het v.v.t.o.(vroegtijdig vreemde taalontwikkeling) heeft het team zich voor genomen dit op een kwalitatief hoogwaardige wijze te willen inzetten. De school heeft zich direct aangesloten bij Early Bird. Deze organisatie maakt zich sterk voor v.v.t.o. in het basisonderwijs, maar streeft ook naar kwaliteitseisen in samenwerking met het Europees Platform voor vreemde taalontwikkeling. Stichting Archipel, het schoolbestuur van De Fontein, ondersteunde en faciliteerde deze visie. Dat maakte het mogelijk om drs. Carly Klein, consultant MultilingualEducation van Hogeschool Windesheim, in te huren als begeleider van het team in dit traject.


Een 'Mirakel' op de Nooit Gedacht

Warnsveld - Het is woensdagmiddag, begin maart. Op de eerste zolder van de molen staat Henk Schouten achter een groot paneel en breng met forse streken Gesso aan, een krijtondergrond dat door kunstenaars wordt gebruikt om hout, schildersdoek of ander materiaal te prepareren voor beschildering.

Het is de eerste van een aantal woensdagmiddagen dat Henk in de koude molen zijn miraculeuze weergave van een polderlandschap creëert. In een aantal weken ontstaat er laag na laag een schitterende achtergrond die naadloos aansluit op het molenmodel van Theo Gianotten. Een landschap van weiden en water, met knotwilgen en een dorp aan de horizon. Wilde eenden schieten achter de molen langs.

Theo Gianotten daagde Henk uit nadat hij op de kunstroute afgelopen jaar, had geëxposeerd in de molen. Dat Henk (Atelier Mirakel) een breed pallet aan schilderkunst beheerst blijkt niet alleen uit zijn kunststukje op de molen. Van realistisch tot semi-abstract, van pentekening tot beschilderde objecten, iedere uitdaging gaat hij aan.

Afgelopen zaterdag vond de overdracht van het kunstwerk plaats. Wie eens een kijkje wil nemen is van harte welkom. De molen Nooit Gedacht, aan de Molenstraat in Warnsveld is elke zaterdag geopend. En als de molen op een andere dag draait is er altijd een molenaar, dus kom gerust eens binnen.


www.ateliermirakel.nl

Afbeelding