Er is ook een heuse animalfarm.
Er is ook een heuse animalfarm. Foto:

Kunst, dieren, kleedjesmarkt en eten en drinken

Bijna zomermarkt op Het Spijk Eefde

Eefde - Het Spijk aan de Zutphenseweg 202a organiseert op zaterdag 30 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur een 'bijna zomermarkt' voor jong en oud.

Er zullen diverse artistieke ondernemers zijn, van een hoedenmaker tot makers van tassen, sieraden, brocante en schilderijen. Daarnaast is er ook een kleine kleedjesmarkt, waar kinderen uit Eefde na opgave hun spulletjes kunnen verkopen.

Ook is er een heuse animalfarm uitgenodigd waar de kinderen kunnen rondlopen en knuffelen met de konijnen, kippen en lammetjes.

Uiteraard wordt de inwendige mens ook niet vergeten en zijn er diverse lekkernijen te verkrijgen op het terrein van Het Spijk.
De opbrengst van deze markt komt geheel ten goede aan de bewoners van het Spijk.


Hospice zoekt zorgvrijwilligers

Zutphen - Op woensdag 10 juni van 10.30 uur tot 12.00 uur houdt Hospice een voorlichtingsbijeenkomst over het werk van zorgvrijwilliger. Wie belangstelling heeft om zorgvrijwilliger te worden is welkom. Gezien de opbouw van het team, zijn met name mannen welkom.

Er wordt een film vertoond en men ontvangt uitgebreide informatie over wat het werk inhoudt en wat van de vrijwilliger wordt gevraagd. De bijeenkomst eindigt, zo mogelijk, met een rondleiding. Aanmelden via: info@hospice-zutphen.nl of schriftelijk: Hospice Zutphen, Thorbeckesingel 2, 7204 KS Zutphen. Hospice is een gastvrij Bijna-zoals-thuis-huis dat ruimte biedt aan vijf gasten. Familie en vrienden kunnen op ieder tijdstip op bezoek komen en indien gewenst langdurig bij hun naasten verblijven. Mensen van elke levensovertuiging zijn welkom. De zorg voor de gasten wordt verleend door zorgvrijwilligers, coördinatoren, verpleegkundigen en de eigen huisarts. Het werk van de zorgvrijwilligers is veelomvattend. Twee keer per week komt deze vier uur werken. Persoonlijke verzorging van de gast, het verzorgen van de maaltijden naar wens van de gast en licht huishoudelijk werk behoren tot de taken. De vrijwilliger is met aandacht aanwezig bij de gasten en hun naasten en biedt de ondersteuning die nodig is: een luisterend oor, een gesprek of stille aanwezigheid.
Om het werk in het hospice goed te kunnen verrichten, wordt er een training aangeboden. Daarnaast worden aspirant-vrijwilligers in de praktijk begeleid in het uitvoeren van hun taken. De eerstvolgende training voor nieuwe zorgvrijwilligers start in september op de woensdagochtend. Voor meer info, zie de website.


www.hospice-zutphen.nl