De fietstunnel naar het Noorderhavengebied in aanbouw.
De fietstunnel naar het Noorderhavengebied in aanbouw. Foto:

Een kijkje achter de schermen bij de nieuwe jachthaven

Bezoek bouwlocatie Noorderhaven

Zutphen - Op zaterdag 13 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij de bouwprojecten in het Noorderhavengebied in Zutphen.

Normaal is toegang verboden, maar op 13 juni van 10.00 tot 17.00 uur laten onder andere Heijmans, BAMCiviel, F.L. Liebregts en Witteveen + Bos
bezoekers op de bouwplaatsen zelf kennis maken met hun werk. Het Koelhuis, zelf ook in herontwikkeling, is uitvalsbasis voor informatie en routes.

Bouwbedrijven en ingenieurs geven uitleg over werk

Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw biedt de unieke kans om op de werklocatie van de uitvoerders en ingenieurs uitleg te krijgen over het graven van de nieuwe jachthaven, de aanleg van de tunnels onder het spoor, de woningbouw die in volle gang is en de verbouwing van Het Koelhuis zelf. De gemeente Zutphen geeft informatie over de hele ontwikkeling van het Noorderhavengebied.

Excursie en rondleiding
Het Koelhuis aan de Coenensparkstraat 1 staat midden tussen de bouwlocaties en opent de deuren van 10.00 tot 17.00 uur. Hier geven medewerkers van de bouwbedrijven meer informatie. Hiervandaan vertrekken ook excursies naar de bouwplaatsen en rondleidingen door Het Koelhuis zelf, dat in de tweede fase van verbouwing is. Ook is er een wandelroute door het Noorderhavengebied, waarbij ook het infocentrum van Noorderhaven bezocht kan worden.

Jong en oud kunnen deze dag de bouwbedrijven en ingenieurs ontmoeten die Noorderhaven een nieuwe thuishaven maken.