Het is bijna de twintigste keer dat de wereldmarkt wordt georganiseerd.
Het is bijna de twintigste keer dat de wereldmarkt wordt georganiseerd. Foto:

Presentaties van ontwikkelingssamenwerkingorganisaties, kinderactiviteiten en meer

Wereldmarkt Zutphen

Zutphen - Op zaterdag 6 juni zijn de Boompjeswal en het aangrenzende park het toneel van de jaarlijkse Wereldmarkt.

Heel toepasselijk is dit jaar gekozen voor het thema Planten. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen kinderen in het Kinderwereldhuis zonnebloemen planten die ze mee naar huis kunnen nemen. Ze kunnen zich ook laten schminken, hun handen laten tatoeëren met henna of een tekening maken. Volwassenen kunnen zich bij de kramen of op het terras laten inspireren en hun ideeën planten. De organisaties die zich inzetten voor een duurzame wereld of ontwikkelingssamenwerking geven informatie over hun werk en verkopen producten om hun projecten te ondersteunen. En dat alles onder het genot van vrolijke Zuid-Amerikaanse muziek van Bandera Latina en Djembé muziek van Multipercussion.

De Hanzestad heeft duurzaamheid en sociale betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Zo stimuleert de gemeente het hergebruik van spullen, ambachtelijk werken en worden vluchtelingen opgevangen en begeleid. Daarnaast zijn in Zutphen veel mensen actief die mensen elders in de wereld helpen hun leefsituatie te verbeteren, zoals de Wereldwinkel, Fairtrade en ontwikkelingsorganisaties voor projecten in Azië, Midden-Amerika en Afrika. Al deze organisaties hebben gemeen dat ze draaien op gemotiveerde vrijwilligers uit regio Zutphen die zich inzetten voor ontwikkelingsamenwerking, mensenrechten, natuur en milieu.

Dit jaar presenteren de volgende organisaties zich: Buddy to Buddy, Fairtrade Zutphen, Gunjur Project, IVN, Lanka Shakthi, Lets Ruilkring Zutphen, My Wheels Zutphen, Sarankot, Shenpen Zutphen, Soksabbaai, Stadswerkplaats Zutphen, Stichting Rosette,Vluchtelingenwerk, Waridi Home, Wereldwinkel Zutphen en Zutphen Steunt Nicaragua. Voor meer informatie: www.wereldmarktzutphen.nl