Een fragment van het lichtobject van een van de kunstenaars.
Een fragment van het lichtobject van een van de kunstenaars. Foto:

Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan – Zutphen

Gregoriaanse Vespers

Zutphen - Op zondag 24 mei, is er weer een Latijnse Vespers in de St. Janskerk in Zutphen, waarin het Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan o.l.v. Martien Verzijl de gezangen zal verzorgen.

Centraal in deze vespers op het Hoogfeest van Pinksteren staan enkele bekende Pinksterhymnen w.o. het deze dag wereldwijd gezongen Veni Creator. De Vespers begint zoals gewoonlijk om 17.00 uur en is vrij toegankelijk. Tekstboekjes zijn beschikbaar.


Info 0575-517773


Schaapscheerdersfeest
kinderboerderij De Schouw

Zutphen - Kom jij op zaterdag 23 mei ook naar Kinderboerderij De Schouw? Dan vindt namelijk het Schaapscheerdersfeest plaats op de kinderboerderij aan de Schouwlaaksweg 2 in Zutphen.

Er is van alles te beleven, er vinden activiteiten plaats zoals: broodjes bakken, schaapjes maken, er is een knuffelhoek en uiteraard worden de schapen geschoren en kun je toekijken. Kom je ook? De kinderboerderij is geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur en de activiteiten vinden plaats van 13.30 uur tot 16.30 uur. Kosten € 1,50 per persoon.


www.kinderboerderijzutphen.nl


4e Pinksterfeest voor
Ecodorp Gelderland

Almen - Van 22 t/m 24 mei vindt vanaf 19.00 uur het 4e Pinksterfeest voor Ecodorp Gelderland 2015 plaats in Almen. Geniet en ervaar Ecodorp Gelderland in het klein.

Ontmoet inspirerende mensen en geniet van fijne levende (live) muziek bij een vuurtje (geen gedreun), of kom gratis (vrijwillige bijdrage) mee doen aan allerlei activiteiten, b.v. leemoven bouwen, biodanza, houtbewerking/beeldhouwen, vershoutbewerking, smeden en een tafel met 2e hands marktspulletjes. Prijs zelf je spullen en leg het er bij. De opbrengst is voor het dorp. Niet verkocht is ook zelf weer meenemen.

Voor meer informatie gaat u naar de website. Zie contactje voor meer info.


www.ecodorpgelderland.nl


Bijeenkomst Kunstweb

Gorssel - Op donderdag 28 mei wordt in Stayokay Gorssel, aan de Dortherweg 34 een netwerkbijeenkomst gehouden voor liefhebbers van kunst en cultuur. De bijeenkomst start om 17.00 uur.

Deze bijeenkomst is voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur; actieve beoefenaars en stille genieters, amateurs en professionals, vrijwilligers en bezoekers. Op het programma staat een aantal interessante presentaties, er is ruim gelegenheid om te netwerken en om eventueel naderhand deel te nemen aan het diner. De entree is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening, de maaltijd kost 10 euro. Reserveren (tot 27 mei) via: gorssel@stayokay.com


Expositie in kader HartvoorVrouwen

Art for Heart

Zutphen - Nog tot 31 mei is de expositie Art for Heart te zien in de expositieruimte van Kunst op de Hoek, Nieuwstad 20.

Ter financiële ondersteuning van de nationale actie HartvoorVrouwen heeft vrije academie de Poll deze expositie georganiseerd. Het is een initiatief van het Radboud UMC dat onderzoek doet naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Onder leiding van docenten die hun sporen in kunstzinnig Nederland ruimschoots hebben verdiend, zijn door cursisten van de Poll gedurende de afgelopen maanden een aantal werken gemaakt die tentoongesteld worden. De expositie bevat een verrassend gevarieerd werk van schilderijen, aquarellen, etsen, keramiek en ruimtelijk werk.

Vrije academie de Poll is een hoogwaardig maar laagdrempelig creativiteitscentrum voor beeldende kunstbeoefening voor amateurs. Onder het motto Ontdek de artiest in jezelf vinden cursussen, workshops en andere activiteiten plaats in de Gietelse School op het landgoed de Poll in Voorst.

Kunst op de Hoek is geopend op donderdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en iedere laatste zondag van de maand van 12.00- 17.00 uur.