De zakdoekjes hangt vol 'zakdoekjes'.
De zakdoekjes hangt vol 'zakdoekjes'. Foto:

Aandacht voor vogels, een workshop 'kijken' en een volop bloeiende Overtuin

Tweede Pinksterdag in Overtuin

Warnsveld - In mei leggen alle vogels een ei. Ook in de Warnsveldse Overtuin zijn veel vogels te horen en te zien. Maar deze dag zullen er ook verschillende boekjes over vogels verkocht worden. Evenals boekjes van Annebet Stam, die in Warnsveld heeft gewerkt als o.a. tekenaar, illustrator en schilder. Een van haar boekjes heet 'Loop je even mee' en gaat over de Overtuin.

De tuin is prachtig met de Rododendrons en azalea's. Aan de sneeuwklokjesboom, of Halesia uit 1832 zullen nog sneeuwklokjes bungelen, net als dat er nog 'zakdoekjes' aan de zakdoekjesboom zullen zitten, maar het hoogtepunt is al geweest.

Chines blauwe regen staat uitbundig in bloei

Dat kun je niet zeggen van de Chinese blauwe regen uit 1930 want deze staat weer uitbundig in bloei. Al met al is het nog steeds een waar feest om momenteel in de Overtuin te vertoeven.

Kleur bekennen
In de galerie is het de laatste dag om de tentoonstelling 'Kleur bekennen' te bezichtigen. Ook geeft schilder Zenobia van Beek voor de laatste keer een workshop Schrijvend naar kunst kijken. Feit is dat er gemiddeld 10 tot 20 seconden naar een kunstwerk wordt gekeken. In deze workshop gaan de deelnemers vragen beantwoorden die de waarneming verdiepen. De workshop duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur in de galerie van de Overtuin. Aanmelden kan via de mail, maar is niet noodzakelijk.

De galerie aan de Molenstraat 6 is geopend tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Voor een bezoek aan de Overtuin wordt een entree van 3 euro gevraagd.


www.deovertuin.nl
info@deovertuin.nl
0575 559989


Veiligheidsoefening bij GGNet

Warnsveld - Op 20 en 21 mei vormt de locatie Warnsveld van GGNet het decor van een gezamenlijke oefening van hulpdiensten en GGNet. Het scenario van de oefening zorgt ervoor dat zowel de brandweer, politie en GHOR (geneeskundige hulpverlening) als het crisisteam van de instelling flink aan het werk gezet zullen worden.

Het betreft een interactieve, 'papieren' oefening met tegenspel. Er vinden geen ontruimingen of andere fysieke oefeningen plaats. De focus ligt op de informatie-uitwisseling en samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten en het crisisteam van GGNet.

A-status
De oefening past in het beleid van zowel Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland als GGNet om vaker op het terrein van de instellingen zelf oefeningen te houden. Op die manier kunnen hulpverleners en medewerkers van GGNet elkaar leren kennen en oefenen in het samenwerken bij een incident.

GGNet hecht groot belang aan veiligheid van personeel en patiënten en besteedt veel aandacht aan de voorbereiding op calamiteiten en rampen. Voor deze actieve houding ontving GGNet onlangs van de veiligheidsregio NOG de A-status voor calamiteitenmanagement en zorgcontinuïteit.


Jeugdtheater Highlights gaat los

Voorstelling over loslaten en lef hebben

Warnsveld - Op zaterdag 6 juni brengt jeugdtheater Highlights in 't Nut een nieuwe toneelvoorstelling. De voorstelling start om 19.30 uur.

HighLights is een initiatief van Inès van Triest en Jaco Meedendorp en om hen heen meerdere vrijwilligers, waarmee zij tieners (10-13 jaar) in de stad opzoeken. Zij zetten theater in als middel om de tieners onder andere te leren samenwerken, relaties op te bouwen en zelfvertrouwen te geven.
HighLights is een project dat mede mogelijk is gemaakt door Stichting Compassie en Stichting Perspectief.

Het verhaal
"Jim en zijn vrienden vinden door een mysterieuze droom een boot. Vanaf het moment dat ze per ongeluk wegvaren gebeuren er vreemde dingen. Van wie is deze boot? Ziet Lexy spoken? En wat ligt er op de bodem van de zee? Duik in deze spetterende voorstelling als je durft.
Het verhaal van het toneelstuk is bedacht én wordt uitgevoerd door tieners. Vorig jaar traden ze op met hun eerste succesvolle toneelstuk en met deze ervaring hebben ze een nieuw stuk ingestudeerd. De regie is in handen van Inès van Triest en Jaco Meedendorp.

Kaarten (à 4 euro, kinderen onder de 4 jaar gratis) zijn te reserveren via de mail.


highlights@verzien.nl


Anjeractie Prins Bernhard Cultuurfonds

Warnsveld - Ook dit jaar wordt er door enkele plaatselijke verenigingen weer deelgenomen aan de Anjercollecte georganiseerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds. In Zutphen en Warnsveld zullen in de week van maandag 1 t/m zaterdag 6 juni de collectanten bij u aanbellen met hun oranje bussen. Een derde van het opgehaalde bedrag gaat rechtstreeks in de kas van de deelnemende vereniging.

Daarnaast kunnen verenigingen bij grote uitgaven een verzoek indienen bij het cultuurfonds. U kunt denken aan uitgaven voor uniforme kleding, aanschaf van bladmuziek en aanschaf van nieuwe instrumenten. Deze inkomsten zijn bij alle verenigingen van harte welkom daar de subsidie lang niet voldoende is. Geef dus aan de collectanten en steun de cultuur in Zutphen en Warnsveld.