Mitchel Leijser heeft onlangs zijn prijs in ontvangst mogen nemen.
Mitchel Leijser heeft onlangs zijn prijs in ontvangst mogen nemen. Foto:

Mitchel Leijser wint Zilver bij Europese vakwedstrijd voor Schoenmakers 2015

Passie voor schoenen

Zutphen - Nadat zijn werk vorig jaar bekroond was met goud in de categorie Leerlingen laatstejaars, ontving hij dit jaar zilver in de categorie werkgevers/werknemers.

De ingezonden wedstrijdstukken werden gejureerd door een vakjury en werden op tien verschillende criteria beoordeeld. Voor de jury waren deze criteria de reden om de inzending van Mitchel Leijser in de categorie Werkgevers/Werknemers met Zilver te bekronen. Mitchel heeft onlangs zijn prijs in ontvangst mogen nemen.

De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak, van schoenreparaties tot de laatste methodes in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk.

De wedstrijd word jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Schoenmakers Vereniging in Samenwerking met de Dutch Shoe Academy en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Hoofdbedrijfschap Ambachten. De schoenherstellersbranche en de Dutch Shoe Academy willen hiermee het imago, de reputatie en de kwaliteit van het Schoenherstellersambacht bevorderen.

Beste schoenmaker
Benieuwd met welk werk Mitchel de prijs heeft weten te bemachtigen kom dan even een kijkje nemen in Schoenmakerij ´t Centrum in Zutphen waar hij sinds 2013 werkt. Mitchel voert het vak daar in de praktijk uit en wordt begeleid door Ben Benerink. Benerink is al twee keer uitgeroepen tot beste schoenmaker van Nederland.


315 Roparunteams zamelen geld in voor mensen met kanker

Roparunners door Zutphen tijdens Pinksterweekend

Zutphen - het Pinksterweekend staat ook in Zutphen in het teken van de Roparun. Op zaterdag 23 mei gaan 315 teams van start in Parijs en Hamburg en lopen, in estafette, in twee dagen naar Rotterdam. Op Pinksterzondag doorkruisen de teams de gemeente Zutphen. In aanloop naar de Roparun zamelen ze zoveel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun gaat naar goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Michael Beenhakker, directeur van Stichting Roparun: "De Roparun is een groot evenement. Het is prachtig dat ook dit jaar zoveel mensen zich hier belangeloos voor inzetten. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, dat is meer dan anderhalve marathon. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen, waaronder fietsers die de lopers begeleiden. Dat betekent dat er ruim 8000 mensen 'onderweg' zijn van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Om de organisatie in goede banen te leiden zijn er meer dan 400 vrijwilligers actief. En natuurlijk kunnen we niet zonder de steun van de gemeenten waar de Roparun doorheen komt. Ik hoop dat ook de inwoners van de gemeente Zutphen de Roparunteams een warm onthaal geven".
Tijdens de Roparun zijn alle teams via www.roparun.nl live te volgen. Alle informatie over de doorkomsten in de diverse steden, gemiddelde snelheid van de teams en de verwachte aankomsttijd in Rotterdam is op de website te vinden.
Opbrengst
"Vorig jaar bracht de Roparun 5,4 miljoen euro op. Daarmee ondersteunen we ruim 155 goede doelen in hun belangrijke werk dat ze verrichten voor mensen met kanker. Het zijn allemaal doelen die helpen ons motto waar te maken: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven", aldus Beenhakker.

Over de Roparun
De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 62 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit jaar start de 24e editie van de Roparun op zaterdag 23 mei en op maandag 25 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.