Roparunteam De Achterhoekrunners.
Roparunteam De Achterhoekrunners.

Roparunteam de Achterhoekrunners klaar voor de Roparun

Achterhoek - De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Hamburg (en Parijs) naar Rotterdam. Ruim 8.000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De opbrengst van de Roparun komt volledig ten goede aan de palliatieve zorg.

Roparunteam De Achterhoekrunners bestaat uit 25 enthousiaste mensen uit de Achterhoek (oa. uit Zutphen en Warnsveld). Allen hebben een eigen reden om mee te doen. Na een lange periode van voorbereiding starten zijn zaterdag 23 mei vanuit Hamburg om na 560 km op maandag 26 mei in Rotterdam aan te komen.
Dit jaar komt de Roparun voor de tweede keer door Zutphen. Vorig jaar was de doorkomst door deze stad een groot succes. Veel waxinelichtjes langs de route, de burgemeester die op een podium alle lopers persoonlijk begroette, een goodiebag voor elk team, volle terrasjes, veel gezelligheid en hard applaus voor de teams. De doorkomst werd dusdanig gewaardeerd dat de teams die door Zutphen kwamen deze bekroonden met de tweede prijs bij de verkiezing 'leukste doorkomst'. De gemeente heeft hiervoor een bedrag van 25.000 euro gekregen, te besteden aan goede doelen in de gemeente.
Kijk eens op de site van De Achterhoekrunners voor de sponsoren: www.achterhoekrunners.nl of neem contact op via g.meenink@achterhoekrunners.nl.


Eerste wedstrijd van de nacompetitie

FC Zutphen treft IJVV uit IJsselmuiden

Zutphen - Zaterdag 16 mei speelt FC Zutphen de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen IJVV thuis op sportpark 't Meijerink en aanstaande dinsdag vindt de uitwedstrijd plaats in IJsselmuiden. Wie na twee wedstrijden de sterkste is, speelt de finale van de nacompetitie op 23 en 30 mei in een thuis en uitwedstrijd tegen de winnaar van Owios en FC RDC.

YVV is een ploeg waar FC Zutphen vroeger veel tegen heeft gespeeld. Het team heeft in vroeger tijden in de top van het amateurvoetbal vertoefd, maar is daarna afgezakt naar de Tweede Klasse. Men heeft afgelopen seizoen de vierde positie gehaald.

FC Zutphen boekte afgelopen dinsdag op het sportpark van AGOVV een knappe 2-1 overwinning op FC Horst, een wedstrijd die bol stond van de spanning. En dan is het een prima prestatie als je zo'n wedstrijd winnend en met goed spel weet af te sluiten. De beide Zutphense doelpunten kwamen van Emir Balavac, die door een hamstringblessure niet in staat was een hele wedstrijd te spelen. Knap werk is het dan dat je in zo'n cruciaal duel, en in één helft, beide doelpunten maakt.


Geïnteresseerde (toekomstige) ouders op bezoek bij gastouders

Open-Gastouder-Route Avonturijn

Regio - Het gastouderbureau en gastouders van Avonturijn organiseren op zaterdag 30 mei van 14.00 tot 17.00 uur een 'open gastouder route'. Geïnteresseerde (toekomstige) ouders kunnen op bezoek gaan bij gastouders van Avonturijn om zo een indruk te krijgen van gastouderopvang. Gastouderopvang is professionele kinderopvang bij een gastouder in huis.

Toekomstige ouders kiezen niet altijd voor een gastouder, omdat ze de mogelijkheid niet kennen of zich er geen voorstelling van kunnen maken. Deze mogelijkheid wil het gastouderbureau in samenwerking met een aantal gastouders hen bieden. Zo kunnen ouders vrijblijvend en op een ongedwongen manier kennismaken met de kwaliteit en de voordelen van gastouderopvang.
Alle gastouders van Avonturijn zijn gediplomeerd en officieel geregistreerd. Dit houdt in dat zij deskundig zijn in het verzorgen, begeleiden en opvoeden van kinderen. Ouders komen in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. De gastouders van Avonturijn hebben Kinder EHBO gevolgd, zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) net als al hun huisgenoten boven de 18 jaar en hun huis voldoet aan de verplichte hygiëne- en veiligheidseisen, de GGD controleert hier ook op. De gastouders die aangesloten zijn bij Avonturijn hebben regelmatig contact met de bemiddelingsmedewerkers van het gastouderbureau, zodat er persoonlijk en op maat, snel bemiddeld kan worden. De medewerkers hebben een pedagogische achtergrond en kunnen gastouders en vraagouders ondersteunen bij opvoedkundige vragen.
Avonturijn heeft per direct een aantal leuke opvangplaatsen bij de gastouder vrij voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Geïnteresseerde ouders kunnen op 30 mei tussen 14.00 en 17.00 uur vrijblijvend meerdere gastouders bezoeken. Geïnteresseerde ouders kunnen contact opnemen met het gastouderbureau voor adressen en meer informatie.


gob@avonturijn.nl
0573-760223
www.avonturijn.nl

Kinderen op een speeltoestel.