Er wordt geconcentreerd gewerkt aan het enorme kunstwerk.
Er wordt geconcentreerd gewerkt aan het enorme kunstwerk. Foto: Bernadet te Velthuis

Het kunstwerk is een moderne combinatie van ambachtelijk-, technisch- en 3Dprint

Jonge talenten werken aan kerkkunstwerk

Zutphen - Zutphen - Vroeger waren de kerken dé stimulatoren van de Kunsten. Tegenwoordig is dat zeldzaam. Behalve voor Atelier&MaakPlaats de Kruittoren in Zutphen.

Voor de Grote of Lebuinuskerk in Deventer werkt een groep jonge vormgevingstalenten aan een zeer bijzondere triptiek. Het grote kunstwerk, dat op 28 mei op een feestelijke bijeenkomst in deze kerk zal worden onthuld, is een moderne combinatie van ambachtelijk-, technisch- en 3Dprint werk.

Neem contact op voor een sneakpreview

De jongste medewerkende leerling is 9, de oudste 24 en eea staat onder leiding van Meester Marco Mout.

Sneakpreview
De Kruittoren is een bijzondere plek. Men beeldhouwt er, er wordt muziek gemaakt en soms wordt er een leuk feestje gegeven. Het is erg speciaal en gezellig om er te werken. Kom maar eens kijken! Het is maar 200 meter van het NS station Zutphen verwijderd.

Wilt u een 'sneakpreview'? Graag zsm aanmelden via info@kruittoren.eu of bel Marco Mout, 06-13964067. U wordt dan uitgenodigd de werkzaamheden te bekijken in ons unieke 14e eeuwse atelier de Kruittoren, Kruittoren 1 te Zutphen.


Twitter: @dekruittoren


Kinderboerderij de Schouw heeft Keurmerk Zoonosen behaald

Schaapscheerdersfeest bij kinderboerderij

Zutphen - Kom jij op zaterdag 23 mei ook naar de kinderboerderij? Dan is het Schaapscheerdersfeest op kinderboerderij De Schouw, Schouwlaaksweg 2 te Zutphen.

Er is van alles te beleven, zoals broodjes bakken, schaapjes maken, een knuffelhoek en uiteraard worden de schapen geschoren. Kom ook kijken. De kinderboerderij is geopend van 13.30 uur tot 17.00 u ur. De activiteiten vinden plaats tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Kosten 1,50 p.p.

Keurmerk Zoonosen
Onlangs heeft Kinderboerderij de Schouw het Keurmerk Zoonosen behaald. Zoonosen betekent: ziektes die van dieren op mensen kunnen overgaan. Er moest een lange checklist ingevuld worden, voldoet men aan een bepaald percentage van deze checklist dan word dit Keurmerk toegekend. Het betekent dat je bewust bezig bent als kinderboerderij met je veestapel op het gebied van hygiëne, gezondheidszorg en welzijn van de dieren. Er diende per onderdeel (bijv. Runderen) een minimale score te worden gehaald van 60 punten om het keurmerk te verkrijgen. Op alle onderdelen kwam Kinderboerderij de Schouw ruim over deze score heen.


Voor niets in het nieuw

Zutphen - De zomer is weer in aantocht. De kinderkledingbank van stichting Cornerstone heeft hun collectie inmiddels helemaal aangepast aan het nieuwe seizoen.

De zomerkleren liggen weer in de rekken. Wil je graag je kinderen voor niets in het nieuw steken? Dat kan! Er worden gratis drie setjes kleding verstrekt per kind per seizoen. Zit je financieel onder de norm van 120% van de bijstandsnorm, kom dan op vrijdagochtend (10:00 uur – 12:00 uur) langs in het Lighthouse (Troelstralaan 45 – achter Basisschool de Waaier). In de vakanties zijn we gesloten. Uiteraard ben je ook welkom om alleen een kopje koffie te komen drinken. Meer informatie: info@lighthousezutphen.nl of 0575-526352


Muzehof Bandnight in Het Koelhuis

Muzehof - Bands en guests treden op in Het Koelhuis, Zutphen, tijdens de Bandnight op woensdag 20 mei. De entree is gratis en het begint om 19:30 uur. De volgende bands treden op: Stereotype, Room for the Third, Get Rhythm, N.D.I. en The Next Generation.

Zowel beginners als ervaren popmuzikanten zitten in de popbands van de Muzehof. Er wordt wekelijks gerepeteerd. Sommige bands hebben naast popinstrumenten ook een blazerssectie erbij.

Het Koelhuis
Parkstraat 1 7202 AD Zutphen
woensdag 20 mei 19.30 uur
Zaal open: 19.00 uur, gratis toegang.

Een bandnight in Lochem. Foto:
Gerbrand Pot.