Kinderen kunnen met een schepnetje waterdiertjes ontdekken in het Luteaven.
Kinderen kunnen met een schepnetje waterdiertjes ontdekken in het Luteaven. Foto: Bernadet te Velthuis

Wandel of ga op de kogelvanger staan met uitzicht over de heide

Fête de la Nature op de Gorsselse Heide

Gorssel - Meer weten over het herstellen van de natuur en wat er leeft op een heideterrein? Kom naar de Gorsselse Heide op zondag 24 mei. Wandel op eigen gelegenheid langs verschillende 'vertel- en doe-plekken'.

De Gorsselse Heide is een van de weinige natte heideterreinen in Nederland, met vennen, gagel en bijzondere planten zoals de vleesetende zonnedauw. Ze zijn druk bezig met het herstellen van de natuur van dit voormalige militaire oefenterrein.

Herstel en beheer gebeurt door de inwoners zelf

Uniek is dat het herstel en beheer van dit heideterrein door inwoners zelf georganiseerd wordt. U kunt met eigen ogen de veranderingen zien. Op verschillende plekken geven gidsen een toelichting op het waarom, hoe en wat van het natuurherstel.

Aan de hand van oude ansichtkaarten en foto's kunt u het verschil zien met hoe het er vroeger uitzag.

Kinderactiviteiten
Ook voor kinderen is er voldoende te doen. Langs de route kunnen zij ontdekken wat voor dieren er leven op de Gorsselse Heide. Wat zie je voor waterdiertjes als je met een schepnetje in het Luteaven gaat vissen? Wat zie je voor beestjes als je wat dieper in de humuslaag duikt? Wat doen die water – en bodemdiertjes nu precies? Wat eten de uilen die op de heide leven?

Kogelvanger
Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u ook een keer op een kogelvanger staan met uitzicht over de heide, kom dan op 24 mei naar de Gorsselse Heide.

Wandeling
U kunt de wandeling starten tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Startplaats: Gorsselse Heide, Elzerdijk in Eefde, ingang tegenover de kartbaan.

Informatie over het Fête de la Nature is verkrijgbaar via tel. 0575-493434. Voor meer informatie, zie de websites.


www.fetedelanature.nl
www.ivn.nl/zutphen
www.markegorsselseheide.nl