A capella group Sixtessens.
A capella group Sixtessens. Foto:

Groep staat in de top tien van de A capella koren in de Achterhoek

A capella groep 'Sixtessens' bestaat 5 jaar

Zutphen - De A capella groep "Sixtessens" bestond op 1 december jl. statutair 5 jaar en dit heugelijke feit wil zij graag samen met u vieren op zondag 31 mei, aanvang concert 14.30 uur in de historische St. Elisabeth kapel,Tengnagelshoek te Zutphen.

De groep werd opgericht door de zanger Gerard Jansen met als opzet om in klein verband een moderne wending te geven aan het traditionele mannenkoor repertoire. Pas in 2009 gaf de groep de eerste concerten. Het repertoire breidde zich gaandeweg uit, waarbij vooral het close Harmony zingen een grote vlucht heeft genomen. De doorbraak kwam op het koren festival in Huissen in 2013. Inmiddels heeft de groep zich genesteld in de top tien van de A capella koren in de Achterhoek. De groep bestaat uit de volgende zangers: Jan Berns 1e tenor, Harry Dolleman 1e tenor, Henk IJdens 2e tenor, Frans Oostendorp 2e tenor, Richard Wild 2e tenor, Casper Groeneweg bariton, Dolf van Doorm bariton, Herman Sanders bas en Ernst Zwaanswijk, bas

Wekelijks wordt er gerepeteerd onder leiding van de bariton Dolf van Doorm. Mede dankzij zijn uitzonderlijke muzikaliteit en beheersing van de solfège draagt hij bij aan het hoge niveau van de groep. Daarnaast wordt de groep maandelijks ondersteund door de bekende zangpedagoge Esther van der Heijden. Op 31 mei kunt u dit gaan ervaren. Het concert krijgt daarbij extra glans door het optreden van het kleinkoor "Second Edition "uit Lichtenvoorde, dat bereid is gevonden om aan het lustrum concert mee te werken.

Entree is gratis. Maar aan het eind van het concert wordt gecollecteerd voor een kleine bijdrage in de gemaakte kosten. Een beperkt aantal plaatsen is nog beschikbaar, dus reserveer tijdig kaarten via de website.


0575 – 521339
sixtessens@sixtessens.nl
www.sixtessens.nl