Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Naar Satu Mare Roemenië om opening sportveld bij te wonen zoals in 2012 beloofd is

Be quick 4 gaat naar Satu Mare

Zutphen - Vroeger ging Be Quick naar diverse voetbaltoernooien in het buitenland. Daar werd om het hardst gestreden om de overwinning, maar ook de eerste stap in het uitgaan gezet. Het overnachten had ook diepe indruk gemaakt. Het vierde had het idee om deze mooie tijden te herbeleven en wel op het eigen Be Quick- terrein. Wel een fiks aantal jaren ouder maar nog steeds jong van geest, werd er een begin gemaakt met de organisatie. Drie jaar geleden, in juni 2012, was het eindelijk zover; de eerste editie van het VG Recycling Toernooi, destijds nog onder de naam het Glans Toernooi.

De verschillende elftallen die al snel waren vast gelegd voor de eerste editie van het toernooi waren Be Quick 3 en 4, AZC en een team uit onze zusterstad Satu Mare. Al snel kwam het idee om ook een reünie elftal met oud spelers van het vierde samen te stellen, de belangstelling hiervoor bleek dusdanig groot dat er al snel 2 reünie elftallen op de been waren. Naast het voetbal moest er natuurlijk ook een gezellige avond worden georganiseerd, al snel werd er een programma samengesteld met als aftrap de wedstrijd tussen Be Quick 1 en oud-Go Ahead Eagels. De Nederlands kampioen cheerleaden werd ingezet om deze wedstrijd op te leuken en diverse prima bands werden geboekt voor de afsluitende avond. Jacco, Solid, een Iers mannenkoor (Doetmeas) en als klap op de vuurpijl een groots optreden van de Spitfires zorgden voor een zeer geslaagde avond.

Door het grote succes van de eerste editie van het toernooi hebben we onze zusterstad € 1.000 euro gedoneerd voor de aanleg van een sportveld welke mede gefinancierd wordt door de gemeente Zutphen in de persoon van Kees Samuels. Ondertussen zijn wij 3 jaar verder en is het toernooi al drie keer gevierd, tijd om iets terug te doen voor onze gasten uit Satu Mare. Woensdagochtend 20 mei vertrekt een uitgebreide delegatie van het vierde naar Satu Mare om voor de eerste internationale gasten van het VG Recycling Toernooi de opening bij te wonen in de vorm van een hopelijk spectaculaire wedstrijd.

Geheel volgens de traditie van het vierde wordt dit uitstapje groots aangepakt. De grote delegatie – er gaan maar liefst 18 (oud-)spelers mee – wordt 's ochtends vroeg opgehaald op Sportcomplex "Zuidveen". Vanaf het sportcomplex zal de spelersbus van Go Ahead Eagels het vierde naar Eindhoven Airport brengen. Vanaf Eindhoven Airport wordt vervolgens de reis naar Roemenië vervolgd om bij het team uit onze zusterstad Satu Mare de opening van het sportveld bij te wonen zoals in 2012 beloofd is.

Naast de opening van het sportveld zal het vierde zich vanzelfsprekend verdiepen in de Roemeense cultuur. Vervolgens zal het vierde op zondag 24 mei terugkeren in Nederland, zodat de mannen op tijd thuis zijn voor de nodige familieverplichtingen op 2e pinksterdag.


www.bequickzutphen.nl


Het vrouwen en meisjesvoetbal floreert bij FC Zutphen

Zutphen - FC Zutphen mag zich al jaren verheugen op stijgende ledenaantallen. Deze stijging wordt in belangrijke mate veroorzaakt door de aanwas binnen de vrouwen en meisjesafdeling. De voetbalsport wordt bij deze afdeling steeds populairder. Inmiddels zijn er ruim 200 vrouwen en meisjes actief binnen de club. Zij ontlenen daar een groot stuk spelplezier aan, maar ook binnen de geledingen van de club zelf heeft dit een positief effect.

Het besturen, het commissiewerk en het vrijwilliger zijn binnen FC Zutphen is al lang geen mannenzaak meer en ook de dames zijn in deze functies volop actief. Dit seizoen hebben de dames nog eens een extra dimensie aan hun aanwezigheid toegevoegd, namelijk de prestaties op het sportieve vlak. Zij hebben binnen FC Zutphen maar liefst 4 kampioenen voortgebracht. Afgelopen week werd zowel het eerste vrouwenteam van de afdeling zaterdag kampioen, maar ook de meisjes van het A1 het B1 en het C1. Van de diverse kampioenswedstrijden werden tv beelden gemaakt met aansluitende interviews die te bewonderen zijn op de site. FC Zutphen feliciteert haar sportieve en succesvolle vrouwen en meisjesteams.


www.fczutphen.nl


Zaterdag werd vrouwen 1 kampioen!
Meisjes B1 vieren kampioenschap.
Afbeelding
Afbeelding