Schilderij Annemieke Ros.
Schilderij Annemieke Ros. Foto: Bernadet te Velthuis

Nieuwe expo Kriegershof

Zutphen - In galerie Kriegershof in de Laarstraat 43 in Zutphen exposeren Annemieke Ros en Didi Petri van 7 mei t/m 4 juli 2015.

Annemieke Ros maakt abstracte schilderijen in gemengde technieken. Ze heeft een grafische achtergrond en is haar hele leven al bezig met composities en kleur. Haar creativiteit kan ze kwijt in haar schilderijen. Didi Petri maakt bronzen en keramieke sculpturen voor binnen en buiten. Ze heeft de intentie het materiaal te laten leven zoals de mens leeft; in vloeiende lijnen en gratie.


www. galeriekriegershof.nl



Voorstellingen Muzehof

Zutphen - Op 13 en 18 mei presenteren de acteurs van theaterjongeren en kindertoneel zich op het podium van GMB-theaterzaal in de Muzehof.

Op woensdag 13 mei van 19.30 tot 20.30 uur spelen de Muzehof theaterjongeren hun theatervoorstelling 'De Flat'. Op 18 mei van 18.30 tot 19.30 uur presenteert de kindertheatergroep hun zelfgemaakte voorstelling 'Alice in (W)Onderland'.
Tekst en regie van beide voorstellingen door Lieke Deelstra. Bij de toneelcursussen van de Muzehof hebben de kinderen en jongeren samen met docente Lieke Deelstra tijdens hun lessen de teksten en personages bedacht.

Voorstellingen
In 'De Flat' ontmoeten verschillende bewoners elkaar bij de postvakjes, bij de lift in de hal en op de gangen. De meeste personages vertonen ietwat merkwaardige eigenschappen. Bij 'Alice in (W)Onderland' is het de vraag of dit wel de echte Alice is. Weet ze zelf wel wie ze is? Of is het allemaal een wonderlijke droom?

Beide voorstellingen vinden plaats in de GMB-zaal op de 2e verdieping van de Muzehof in Zutphen. Gratis toegang: vrijkaarten verkrijgbaar aan de zaal of via de acteurs zelf.


www.muzehof.nl


Nieuwe theaterprogramma Hanzehof in aantocht

Zutphen - Op maandag 11 mei (20.00 uur) wordt bij de Hanzehof een introductie gegeven op het nieuwe seizoen met trailers, interviews, optredens en previews van een aantal voorstellingen en concerten.

Naast de Vrienden van de Hanzehof, is iedereen van harte welkom voor dit theatrale voorproefje. Toegang voor deze avond is gratis, maar aanmelding vooraf is verplicht. Stuur een e-mail naar kassa@hanzehof.nl o.v.v. Aanmelding Seizoenspresentatie. Vermeld in het bericht uw naam, uw telefoonnummer en het aantal gewenste personen. Ben er snel bij: op=op! Ook komt de nieuwe theaterbrochure komt er aan. Bezoekers van de seizoenspresentatie kunnen de theaterbrochure diezelfde avond mee naar huis nemen. Bezoekers van de Hanzehof die de afgelopen drie jaar meerdere voorstellingen bezocht hebben, ontvangen de brochure rond 15 mei thuis in de brievenbus.

Start kaartverkoop
Kaarten bestellen kan vanaf donderdag 21 mei 11.00 uur via www.hanzehof.nl. De brochure is ook af te halen bij de VVV-kantoren in de regio, bibliotheken en natuurlijk bij de Hanzehof. De kassa is geopend van 11.00 - 14.30 uur. Vrienden van de Hanzehof hebben een streepje voor: zij kunnen al vanaf dinsdag 12 mei kaarten voor het nieuwe seizoen bestellen.

Afloop seizoen
Het seizoen loopt bijna ten einde, maar ook in mei is er nog van alles te beleven. In de meivakantie (donderdag 7 mei) geeft toneelmeester Mark een rondleiding (8+). Het Gelders Orkest brengt op 21 mei een blazersserenade met Dvoráks Serenade in d klein en Mozarts Serenade in c kleine terts. Voor meer (klassieke) muziek kunt u terecht bij Kapel op 't Rijsselt. Verder zijn er in de Hanzehof gastoptredens van Humus en Projectkoor VoQ. De cabaretvoorstelling 'Teerling' van Claudia de Breij is helaas uitverkocht.

Meer informatie en kaartverkoop,zie de website.


www.hanzehof.nl