Ensembles Arcato als Scarlato behalen eerste prijs.
Ensembles Arcato als Scarlato behalen eerste prijs. Foto: Bernadet te Velthuis

Jeugdstrijkensembles Stichting Arcato
internationaal in de prijzen

Zutphen - Twee van de ensembles van Stichting Aracto hebben van 30 april tot 3 mei op het Internationale Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt, België, laten horen wat ze kunnen.

Het Arcato ensemble en het Scarlato ensemble, waren net als ruim 80 andere jeugdorkesten uit 20 verschillende landen van over de hele wereld naar België gekomen. Naast een optreden voor de internationale jury stonden een workshop (samen met ensembles uit Duitsland en Rusland) en een grote happening op het programma.

Optreden ensembles
Tijdens het juryoptreden speelden de beide ensembles, die onder leiding staan van artistiek leider Petra Westra en dirigent Herman Draaisma, geconcentreerd en zeer muzikaal een aantal werken, van onder andere de Tsjechische componist Janácek, de Nederlander Westra (die geen familie is van Petra Westra) en de Noor Løvland.

Jurycommentaar
De jury was zeer te spreken over het optreden van zowel Arcato als Scarlato en beloonde allebei de ensembles met een 1e prijs cum laude.
Arcato mocht bovendien nog eens spelen tijdens het laureatenconcert op zondagavond, een eer die alleen de best beoordeelde ensembles ten deel valt.