Zeger Woudenberg, zijn partner en voorzitster Oranjevereniging Warnsveld.
Zeger Woudenberg, zijn partner en voorzitster Oranjevereniging Warnsveld. Foto: Bernadet te Velthuis

Mevr. L. Eskes en Martine Hissink winnaars vragen fietstocht

Zeger Woudenberg schutterskoning

Warnsveld - De schutterskoningin van 2014 Janneke Weits werd door haar zoon Floris op de motorfiets gebracht bij Café Restaurant de Pauw. Daar begon om half twee het traditionele vogelschieten.

Het eerste schot werd gelost door burgemeester Arnold Gerritsen, gevolgd door de oude Koning en de bestuursleden van de Oranje- en Schietvereniging de Graafschap. Bijna 70 schutters hebben daarna meegedaan om de houten vogel en de onderdelen daarvan naar beneden te halen.

Het lukte in de eerste ronde Janneke Weits om de staart eraf te schieten. Daarna Flip Wiskamp met een vleugel, evenals Jan Dijkman de andere vleugel. De kop kwam niet in zijn geheel naar beneden door een schot van Ben Kapper. Het volgende schot van Peter Scheerder liet de laatste splinter daarvan pas neerdwarrelen. Hij was erg sportief, en schonk de eer van de Kop geheel aan Ben Kapper!

In het begin van de derde ronde, met het 135e schot was het Zeger Woudenberg die de laatste resten van de romp eraf schoot.
Hij was daarmee de Schutterskoning van 2015 die dus de versierselen kreeg omgehangen en de Wisselbeker voor een jaar mee mocht nemen naar zijn woonplaats Zelhem. Samen met zijn partner en de voorzitster van de Oranjevereniging Warnsveld werd hij door Ineke Hissink-Kapper op de foto gezet!

Fietstocht Oranjevereniging 3 mei
Afgelopen zondag 3 mei werd de jaarlijkse fietstocht van Oranjevereniging Warnsveld gefietst. Het thema was dit jaar "70 jaar bevrijding Warnsveld". Ruim 60 deelnemers schreven zich in. De route liep langs allerlei memorabele plekjes in Warnsveld en omgeving die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben.

De route ging via Leesten en Vierakker allereerst naar de begraafplaats Wichmond. Voor velen onbekend dat zich daar 13 graven van geallieerde slachtoffers bevinden. Vervolgens liep de route via Hackfort, Boggelaar naar Leesten met Lawesbrug en gedenkmonumenten. Via de begraafplaats Warnsveld, Groot Graffel en oude centrum Warnsveld eindigde de tocht bij Café Restaurant de Pauw.

Onderweg waren 12 vragen, gebaseerd op de oorlogsplekken. Ook voor de kinderen waren aparte vragen. Bij de volwassenen eindigde mevrouw L. Eskes uit Zutphen op de 1e plaats en bij de kinderen Martine Hissink uit Warnsveld. De organisatie kijkt terug op een geslaagde fietstocht.