De Heufse Kermiskoers voor het lokale goede doel. Foto: Gerard Kiezebrink.
De Heufse Kermiskoers voor het lokale goede doel. Foto: Gerard Kiezebrink. Foto: Bernadet te Velthuis

Drie dagen lang activiteiten, muziek en gezelligheid voor zowel jong als oud

Heufs Volksfeest: Al 35 jaar gezelligheid

Zutphen - Het Heufs Volksfeest bestaat dit jaar 35 jaar. De festiviteiten gaan altijd van start op Hemelvaartsdag en eindigen zaterdagnacht. Drie dagen lang activiteiten, muziek en gezelligheid voor zowel jong als oud. Ook dit jaar is er weer voldoende te beleven tijdens het Heufs Volksfeest.

Op donderdag wordt het feest traditiegetrouw om 11.00 uur geopend met het oplaten van honderden ballonnen door de kinderen. De drie kinderen waarvan de ballon het verst is gekomen ontvangen een prijs. Aansluitend vinden de kinderspelen plaats.
On 13:30 uur wordt het vogelschieten geopend door de schutterskampioen van vorig jaar. Ook kinderen kunnen hun schiettalenten laten zien. Deelname voor de kinderen is € en voor volwassenen € 5,00. Inschrijving vindt plaats voorafgaand aan het vogelschieten. De kleintjes kunnen zich in de tent vermaken met verschillende activiteiten. Bijdrage €2,- per kind.

De donderdagavond start om 19.00 uur met een ouderwets gezellige Bingo en om 21.00 uur betreedt de lokale rock-coverband Vox Diablos het podium.

Vrijdag
Op vrijdagochtend kunt u tussen 09.00 en 12.00 uur lekker rondstruinen over de rommelmarkt of er zelf bij komen zitten. Vanaf 13.00 uur worden de allerkleinsten vermaakt door clown Okidoki en om 14.30 uur kan de jeugd t/m 16 jaar de energie kwijt in een spectaculaire zeskamp. mét metershoge zeephelling. Deelname is gratis en opgave kan individueel of in groepen op de donderdag of vrijdag bij het bestuur.

De vrijdagavond mag het dak eraf met de ervaren coverband Flame. Bezoekers van 18 jaar en ouder betalen € 3,50 entree en ontvangen een polsbandje. Bezoekers onder de 18 jaar betalen geen entree en ontvangen geen polsbandje.

Zaterdag
Zaterdagochtend 16 mei vindt, i.s.m. Toerclub ETP Zutphen, de Heufse Kermiskoers plaats. Er kan gekozen worden voor een 80 km lange toertocht over de Veluwe en langs de IJssel of een 20 km lange fietstocht door de dorpen rondom de Hoven. Start is vanaf 10.00 uur vanaf Mulderskamp in De Hoven. Inschrijving op het terrein voorafgaand aan de koers. Het inschrijfgeld voor de 80 km is € 6,- p.p (leden NTFU € 5), de 20 km € 5,- p.p. en de 20 km voor het gezin is max. € 12,50 per gezin. Kleed-, douche- en parkeergelegenheid is aanwezig.

Daarnaast is er deze ochtend, in samenwerking met het Para Medisch Centrum Zutphen, een Heufse Kermis Run van 5 en 10 km vanaf het feestterrein in de Hoven. Start 5/10 km: 11:00 uur, kosten 5 euro p.p. De kleintjes kunnen gratis om 11.30 uur meedoen aan de Kidsrun van een 1 km. Bij terugkeer ontvangen alle deelnemers koffie en een broodje. De opbrengst van de beide evenementen komt dit jaar geheel ten goede aan 'Team Zutphen' dat deelneemt aan de Roparun, waarmee geld wordt ingezameld voor mensen met kanker.

Tussen 12:00 en 17:00 uur kan er een bezoekje worden gebracht aan de braderie met ruim 25 kramen. Om 14:00 uur wordt er gestreden om de eer van sterkste man of vrouw van de Heuve! Deelname vanaf 16 jaar, opgave tijdens het feest. In de avond wordt het feest knallend afgesloten met de steengoede band Manilla. Bezoekers zijn welkom van 20:00 uur. Personen vanaf 18 jaar betalen € 3,50 entree en ontvangen een polsbandje. Bezoekers onder de 18 jaar betalen geen entree.

Het Heufs Volksfeest vindt plaats op 14, 15 en 16 mei op het feestterrein aan de Mulderskamp in de Hoven. Meer informatie: www.heufsvolksfeest.nl.