Willemijn Voorham draagt positie als fractievoorzitter over

Zutphen - Willemijn Voorham heeft te kennen gegeven het fractievoorzitterschap over te dragen.

"Achtergrond van deze beslissing is dat ik, na een viertal jaren met veel plezier leiding gegeven te hebben aan de fractie van D66 en in de frontlinie van het politieke domein te hebben gestaan, mijn politieke en maatschappelijke betrokkenheid anders wil invullen", zo vertelt Willemijn Voorham.
"Ik zal me in de fractie van D66 als raadslid richten op een aantal specifieke portefeuilles en onderwerpen. Verder combineer ik mijn werk als zelfstandige met vrijwilligerswerk. Zo ben ik bijvoorbeeld nauw betrokken bij de komst van het asielzoekerscentrum in Zutphen." Zo is Willemijn Voorham onderdeel van het bestuur van Stichting Buddy to Buddy.

Stichting Buddy to Buddy doorbreekt het sociale isolement van vluchtelingen en vergroot de betrokkenheid van Nederlandse inwoners bij de opvang van vluchtelingen. Dit wordt gedaan door vrijwilligers (buddy's) aan vluchtelingen te koppelen.

Nieuwe fractievoorzitter
De fractie heeft inmiddels Ingrid Timmer als nieuwe fractievoorzitter gekozen. Ingrid is afgelopen tijd ingewerkt. Zij is al enige jaren aan de politiek in Zutphen verbonden en kent de klappen van de zweep al aardig.