Eerste officiële voordracht Anna Wiersma tijdens Koiningsdag in Burgerzaal

Stadsdichter publiceert in Contact

Zutphen - Nog niet iedereen heeft kennis gemaakt met stadsdichter Anna Wiersma. Tijdens de opening van Koningsdag deed ze haar eerste officiële voordracht voor de gemeente Zutphen. De gedichten van Wiersma's hand zullen nadat ze deze heeft voorgedragen worden gepubliceerd in Contact.

Op pagina 7 kunt u haar Koningsdaggedicht Kleur rijk vinden en volgende week wordt ook het herdenkingsgedicht gepubliceerd.
Zoals we al eerder meldden, is een van de voorgangers van Anna Wiersma, Ton Luijten onlangs op 76-jarige leeftijd overleden. Het gedicht dat Tim Pardijs en Hanz Mirck in memoriam voor Luijten schreven, was vorige week te lezen op de Focus-pagina. Hiernaast vindt u het in memoriam dat Wiersma schreef.

Vijf stadsgedichten
Vijf officiële stadsgedichten maakt de stadsdichter in opdracht van de gemeente; Koningsdag, herdenkingsdag, het gedicht dat Wiersma voordraagt voor de jaarlijkse avond voor nieuwe inwoners, het nieuwjaarsgedicht en de gedichten die ze schrijft voor mensen die eenzaam sterven. Daarnaast komen er gedurende de twee jaar dat Wiersma stadsdichter is opdrachten via instellingen en bedrijven. Op 6 mei draagt ze voor bij verslavingszorg Tactus.

Kinderen en ouderen
Wiersma is content over haar stadsdichterschap. Bij nieuwcafé Stroom deed ze haar opwachting al en ook bij dichterscollectief Kopwit en cultureel café De Avonden was ze al te zien. Wiersma vindt het boeiend om voor en met kinderen en ouderen te dichten en is tevens van plan zich daar op toe te leggen.