Dinie Brinkman heeft heel wat meegemaakt bij het orkest.
Dinie Brinkman heeft heel wat meegemaakt bij het orkest.

89-jarige violiste erelid groot salonorkest Happy Days

Muzikale Dinie stopt na 25 jaar

Zutphen/Vorden - Op de onlangs gehouden jaarlijkse algemene ledenvergadering van Het Groot Salonorkest "Happy Days" werd door bestuur en leden besloten mevrouw Dinie Brinkman tot erelid te benoemen.

Na meer dan 25 jaar trouw lid van het orkest te zijn geweest wil de bijna 90-jarige violiste dit jaar stoppen.

Het begon allemaal met een mondharmonica, later een trekharmonica (nu heet dat netjes een accordeon). Iedereen vond "Daar bij die molen" zo mooi. Blokfluit speelde Dinie ook. Als lid van de muziekvereniging "Apollo" in haar geboorteplaats Laren werd het de altsaxofoon.

Mondharmonica, accordeon en later viool

Later nog leerde ze viool spelen en samen met een vriendin, die piano speelde, heeft ze in Vorden jarenlang gemusiceerd.

Via het Muziekschoolorkest (10 jaar) en het Zutphens Kamerorkest koos Dinie in 1989 voor het Seniorenorkest "Happy Days", dat tegenwoordig Het Groot Salonorkest "Happy Days" heet. Inderdaad, toch maar bij de violen. Dinie heeft dat 25 jaar lang volgehouden. Een voorbeeld voor ons allen en haar leeftijdgenoten. Het orkest opgericht in 1987 verzorgt concerten in verzorgingshuizen, bij feestelijke bijeenkomsten, de Buitensociƫteit in Zutphen en de Lochems Schouwburg.

Dinie heeft heel wat meegemaakt met ons orkest en kan daar heel smakelijk met van pret glimmende oogjes over vertellen. Men vindt het heel jammer dat ze afscheid neemt en hoopt van harte dat ze nog vele jaren in goede gezondheid van de muziek zal kunnen genieten.