Op donderdag en vrijdag kunt u een visje halen bij vishandel Cornerstone.
Op donderdag en vrijdag kunt u een visje halen bij vishandel Cornerstone. Foto:

Vishandel Omega geopend tegenover Het Plein

Reïntegreren bij vishandel

Zutphen - Sinds donderdag 23 april heeft Zutphen er een viskraam bij. Tegenover de ingang van het Plein aan de Henri Dunantweg kunt u op donderdag en vrijdag een visje halen of happen. Mogelijk komen daar meerdere dagen bij. Dat is in elk geval de wens van initiatiefnemer Cornerstone.

Al langere tijd biedt Cornerstone de mogelijkheid om een re-integratietraject te volgen. Voor schoonmaak- en administratiewerk en het maken van meubels van steigerhout in de meubelwerkplaats; diverse werkzaamheden die in buurthuis het Lighthouse uitgevoerd worden. Nu is daar met de viskraam een extra mogelijkheid bijgekomen.

Aan de slag als zelfstandig ondernemer

Stichting Cornerstone werkt nauw samen met het Plein en ook via GGNet (organisatie voor geestelijke gezondheiszorg) en Delta (begeleidings- en netwerkorganisatie voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt) kunnen deelnemers voor een re-integratietraject geplaatst worden.
Het is de wens van Cornerstone dat de mensen die ze opleiden en begeleiden uiteindelijk als zelfstandig ondernemer aan de slag kunnen gaan. Daar willen zij hen graag bij helpen. Sylvester Rozema, werkzaam bij Cornerstone, heeft Vishandel Omega opgezet om zo meer mensen de mogelijkheid te geven een vak te leren. Zelf heeft hij jarenlang als zelfstandig ondernemer gewerkt en was eigenaar van drie viszaken in Apeldoorn. Hij kent de kneepjes van het vak. Hij heeft Ashur opgeleid en samen beheren zij nu in de viskraam.
Hans van Noort, directeur van Cornerstone is erg enthousiast over de viskraam en de mogelijkheden die de kraam biedt voor herintreders. Zijn hart en ziel ligt bij het werken met mensen en het bieden van kansen en een luisterend oor zodat ook wie het moeilijk heeft, weer een lichtpuntje ziet. Op een zonovergoten donderdagmiddag opende hij officieel de viskraam met het doorknippen van een lint. Belangstellenden werd een drankje aangeboden en natuurlijk een smakelijk vishapje.


www.cornerstonezutphen.nl